Snabb shopping

Curlade ner till Ejes Färghus och hämtade dottern. Nu fick jag möjlighet att ordentligt gå igenom den nya butiken. Stort. Luftigt. Kundvänligt. Imponerande jämfört med den tidigare lokalen. Som vanligt stod jag och kikade på dottern när hon tar hand om kunderna. Och jag blir så väldigt stolt över henne.

När det var stängt och låst så åkte vi till Ikea. Det var ett snabbt besök, faktiskt så snabbt att jag blev smått yr i huvudet när man ska följa alla kringelkrokar som ringlar sig fram genom avdelningarna. Men jag visste vad jag skulle ha så det var bara att ta sig dit, grabba det jag skulle ha (gardinstänger) och leta upp kassan. Medan jag pyntade så gick dottern och köpte en korv med bröd till mig eftersom hon blivit helt förskräckt över att jag inte ätit något under hela dagen. Ö&B samt jättestora Coop fick också ett besök fast jag valde att stå utanför vid den första affären.

Då passade jag på att skåda folk. Det är verkligt kul att kika på andra människor och särskilt vid ett sådant här stort shoppingcentrum som Birsta utanför Sundsvall har blivit. Det är så kul att notera att alla människor är olika, beter sig tämligen olika och – ja, är som folk är mest. Litet kul är det också att se hur folk i den alldeles för tidiga, men väldigt välkomna, värmen har börjat klä av sig. Killar i t-tröjor och tjejer i korta kalla kjolar – nog är det litet för tidigt, tänkte jag där jag stod med min tröja över skjortan och vindtäta jacka över tröjan.

Nu sitter vi, dottern och jag, och läppjar på äkta äppelmust, som det var evigheter sedan jag drack. Gott är det. Och så laddar jag mentalt för besöket hos tandläkaren i morgon innan jag gör en avstickare till Stockholm för att sedan vända direkt hemåt igen. Det blir väl drygt 100 mil i morgon och det ska bli roligt eftersom det är kul att köra bil.

Däremot är det inte så kul att bensinpriset höjdes i dag – igen. Bara med tio öre litern förstås men det börjar verkligen kännas svettigt med nästan 15 spänn litern. Får försöka hushålla en smula genom att inte gasa på så där alldeles väldigt i morgon. Vettig körning så drar bilen 0,65 så här när man bara ligger på landsväg. Det är överkomligt.

Men trots att jag sitter i bilen mest hela dagen kanske det ändå blir någon uppdatering på den här sidan. Vi får se. Annars hörs vi senare.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.