Sport och Syrien

Hela kvällen har jag suttit fram TV:n och idrottat. Det vill säga jag har följt varje lopp och varje hopp och varje kast som visats från DN-galan. Det är kul att kika på friidrott – inte minst för att minnen stimuleras och drömmar fortfarande uppstår om fantastiska resultat på veterantävlingar. Bara jag börjar träna så ska världen få se på en talang som inte blommar ut förrän han har vissnat.

Det är härligt att se dessa människor som vigt sitt liv åt att bli så bra som möjligt vid en enstaka tävling vartannat år (VM) eller vart fjärde år (OS). Vilken envishet. Vilken motivation. Beundransvärt.

Bara helt kort om situationen i Syrien. Minst tio människor har skjutits ihjäl i dag i samband med de stora demonstrationer som förekommit runt om i landet. Men inte överallt. Temat för demonstrationerna i dag var ”Varför är ni så tysta?” Den frågan riktade sig inte till omvärlden, som nu är tyst igen efter att för några veckor sedan ha kritiserat regimen.

Frågan riktade sig till befolkningen i Damaskus och Aleppo. Det är landets största städer och där har demonstrationerna i stort sett uteblivit. Något som förvånar utomstående kommentatorer. Visserligen har det varit demonstrationer – och våld mot demonstranterna – i Damaskusområdet. Men det har mestadels varit i huvudstadens utkanter.

Nu drar det ihop sig till att sätta punkt för dagens bloggande.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.