Inför kvällens program

Om en dryg halvtimme visar SVT i programmet Dokument utifrån ett reportage om det syriska upproret. Det ska jag se. Men i väntan på det kan jag bara notera, vilket många av er också har gjort, att Arabförbundet tidigare i veckan besökte Damaskus och då träffade president Bashar al-Assad. Arabförbundets representanter vädjade då, vilket jag skrivit om, till honom att upphöra med våldet.

Vad som kommit fram efter det är att Arabförbundet varnade för att en internationell intervention annars kan sättas in mot Syrien och regimen. Nu har Assads svar kommit – han säger att om något sådant händer kommer situationen i hela Mellanöstern att förändras och Syrien förvandlas till ett nytt Afghanistan. Underförstått att det nog inte är vad det internationella samfundet önskar sig.

Folket i Homs och Hamaa och på många andra ställen ropar efter internationellt engagemang i form av en flygförbudszon. Men de ropar nog förgäves. Så länge de ropar och protesterar och visar modet att gå ut på gatorna för att mötas av skarpa skott gräver dag för dag den syriska regimen sin egen grav. Stor i käften och kaxig kan presidenten vara nu men inte när räkenskapens dag kommer.

För den kommer. Förr eller senare.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.