Stillsam förmiddag

Som tur är har jag något att göra fram emot eftermiddagen. För så här kan det väl rimligen inte fortsätta – att göra ingenting mer än att läsa tidningarna och ta det lugnt. Vädret stressar mig inte ett smack eftersom jag tyckte att det var kallt, väldigt kallt, i morse när jag var ut en sväng. Jag avvaktar nattens utlovade intensiva snöfall och de likaledes utlovade plusgraderna i morgon. Kanske lämpligare att ta en sväng då eftersom jag måste lämna in mina stående rader på tipset. Man måste ju ha små projekt att ta sig an som permanentledig.

En timme i telefon har det också blivit eftersom en god vän slog en signal. Det är alltid roligt att surra bort en stund, även om samtalet som sådant inte gav några direkta nyheter av något slag. Men kontakten som sådan är väl värd att vårda.

Jag har noterat att de skrivs väldigt mycket om situationen i Ryssland nu när Vladimir Putin ska väljas till president för tredje gången. Den senaste mandatperioden har han ju ”bara” varit premiärminister – i formellt hänseende. Det är ju han ändå som styrt och ställt vilket Dmitrij Medvedev snällt har accepterat.

Ryssland är inte något gott samhälle, kan jag konstatera. Mina känslor för styrelseskicket i det landet har inte precis mildrats under årens lopp – även om det såg hoppfullt ut ett tag. Jag står fast vid min åsikt att ett skäl till varför Ryssland inte accepterar några sanktioner mot Syrien och Assadregimens brutala slakt på sin befolkning är att Ryssland inte vill bli utsatt för samma slags sanktioner om och när Putin (eller någon annan) anser sig behöva ta till samma metoder.

Ja, mer än så här blir det inte just nu. I stället ska jag ägna mig en stund åt litet ideellt föreningsarbete innan jag fortsätter att notera hågkomster från mitt liv. Men det senare lär bara ett fåtal få glädje av. Kanske.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.