Snöröjning

Förmiddagen har varit fylld av diverse trivialiteter. Snart ska jag ner på stan för att uträtta en rad ärenden. Ingen mössa behövs eftersom det är en plusgrad ute. Två ekorrar jagade varandra i skogen utanför köksfönstret. Ja, de har väl vårkänslor de också.

En traktor plogar bort nattens snö utanför vår port och fastighetsskötaren i bostadsrättsföreningen på andra sidan gatan håller på med sin traktor att röja snön på parkeringsplatserna. Det är ordentliga drivor som byggts upp på den sidan. Jag skulle gissa på att de är uppåt fyra-fem höga; de sträcker sig i alla fall väl över överkanten på fönstren på första våningen på gaveln till Läkarvägen 7. Det ska bli kul att se hur länge den drivan är kvar – slutet på april, kanske. Eller i början av maj.

Nåja, nu ska jag inte orda mer förrän jag kommer hem. Bäst att gå ner till centrum innan det blir fullt med folk som ska försöka hinna med sina göromål under lunchen. Kan man välja bättre tider, det vill säga tider då köerna är mindre, så gör man det.

Seriösa kommentarer återkommer jag till.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.