Bra reportage och match

Bara en kort summering. Jag kunde inte låta bli att titta färdigt på Uppdrag Gransknings reportage om ambulansstriden i Åsele och inlandskommunernas kamp för sina akutvårdplatser. Även om jag har läst mycket om striden och skrivit till och från om den så ger tv med sina bilder en annan dimension av kampen. Och jag tycker det är talande för hela saken att landstingsdirektör Johan Rastad och landstingsrådet Peter Olofsson vid stormötet i Åsele inte kunde svara på de väsentligaste frågorna – nämligen att akutbilen inte klarar transporterna av sjuka eller skadade.

Då blir det väntetider och ibland kan det bli väldigt långa väntetider. Vilket jag är rädd för att en del personer inte kommer att kunna klara. Det vilar ett tungt ansvar på den politiska majoriteten i form av Socialdemokrater och Miljöpartister som röstat igenom de här besluten.

Kul var det också att se drivkraften hos de personer som flyttat till Åsele från andra länder för att i inlandet bygga sig en ny framtid. Det var i mycket de som låg bakom protesterna. Bra gjort!

Och jag fastnade för en mening som en kvinna sa, som jag bara kan återge i fri form: Det är likadant i hela världen – det behövs bara att en person tar initiativ så blir det fler som följer.

Så sant.

– – –

Fotbollslandskampen mellan Kroatien och Sverige vann Sverige mycket överraskande på ett klart sätt med 3 mål mot 1. Men Sverige gjorde alla målen i och med det försmädliga självmålet i slutet av första halvlek. I den andra spelade Sverige med självförtroende och på ett lekfullt sätt och Zlatan visade med eftertryck vilken klass han håller.

Det var en kul match att kika på. Men den kan förstås inte tas som intäkt för att Sverige vinner EM-guld i sommar, även om nog några medier kommer att köra på det temat i morgon. En träningslandskamp är en sak. Ett EM en helt annan sak.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.