EM-sagan slut för Sverige

Så tog det svenska EM-äventyret slut. Förlust med 3–2 mot England och det efter ett bra spel framför allt i andra halvlek. Men England var litet vassare. Segermålet var en delikatess som är värd applåder från alla fotbollsälskare.

Nu återstår en match i gruppspelet – mot Frankrike. Sverige ska förstås gå in och ge allt i den matchen också. En seger mot ett av de fyra bästa lagen när EM kan summeras skulle ändå sitta fint inför fortsättningen.

Även om Sverige nu får åka hem från Ukraina så kommer fotbollsfesten att fortsätta. Det blir många spännande matcher som ska spelas och säkert kommer en del av dem att hålla hög klass. Jag ser verkligen fram emot kvarts- och semifinalspelet. För att inte tala om den framtida finalen.

Viktigare för mig än all landslagsfotboll är emellertid att det går bra för Sunnanå i norra damettan på söndag. Då är det en verklig så kallad sexpoängsmatch som ska spelas borta mot laget som för närvarande ligger två i tabellen – tre poäng efter Sunnanå. Jag hoppas och tror att Sunnanå åker hem med tre poäng och därmed befäster serieledningen inför derbymatchen mot Assi på hemmaplan på torsdag i nästa vecka.

Hur läget är i laget inför söndagsmatchen kommer jag att skriva om i sskbloggen.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.