Snygg avslutning

Ja, det kan inte hjälpas. Det måste bara bli några ord om Sveriges avslutande match mot Frankrike i fotbolls-EM. Vinst med 2–0 och ett spel som saknats i stort sett hela tiden under de två tidigare matcherna. Jo, glimtvis fanns det väl där mot England.

Men så blir det kanske när ett lag går ut på planen och kan spela avslappnat och utan press. Spelet blir mer lekfullt och spelarna vågar göra mer. De visar då också att de väl behärskar bollen. Att de också kan göra bra saker.

Målet av Zlatan var fantastiskt vackert. Att nypa till på volley med sådan kraft och precision. Snyggt. Wilhelmsson var också duktigt på alerten under andra halvlek när han kom in. Ja, det var i samband med hans inträde som spelet verkligen lyfte.

Nu blir två spännande kvartsfinaler – åtminstone – som man nog måste sätta sig i soffan för att kika på. England mot Italien och Frankrike mot Spanien. Det borde bli kamp om varje boll i de matcherna. Spännande. Förhoppningsvis fortsätter det att regna de dagarna så att man slipper ha ”ågren” för att sitta inne under ljusa och ljumma junikvällar.

Sammanfattningen måste bli att sista EM-matchen blev en bra termometer på vad vi kan vänta oss i VM-kvalspelet som börjar till hösten.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.