Bara en observation

Jag tror att busschaufförerna har ganska jobbiga arbetspass. Om jag har förstått saken rätt kan det bli ganska långa arbetsdagar för dem, då de kör när det är som mest att göra. Det innebär att de kan få ganska långa pauser mitt på dagen. Så var det i alla fall tidigare och kanske är det fortfarande så.

Här i Skellefteå brukar chafförerna köra till parkeringen på Södra Stationsgatan vid Stadsmissionen för att parkera bussarna under de timmar när de inte är i tjänst. Då har det ibland hänt något som de nog inte talar särskilt mycket om.

Bussarna är långa och det är nog inte så lätt att veta när de ”tar slut”. Ssikten rakt bakåt kan inte vara särskilt god.

Det förstår man när man skådar parkeringen från en annan vinkel. De två stackars lyktstolpar som står där för att lysa upp tillvaron har nämligen blivit påkörda – förmodligen flera gånger. Och de ser ut därefter.

Just nu är tradare parkerade där. Jag tror att det är sådana som har med scenuppbyggnaderna under Stadsfesten att göra. Men det släp som stod vid den mest böjda stolpen hade i alla fall stannat i tid…

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.