För sent till allt

Det blev en promenad – med bilen. Det är ju så att om man ska hinna med att komma någonstans här i stan så får man ta bilen. Särskilt när man är sent ute.

En glass i Bergsbyn lockade i aftonvärmen. Mycket folk där som satt och åt sina små berg av glassar. Vi kom förstås för sent och när vi snällt ställde oss sist i kön, så fick vi beskedet att kiosken skulle stänga efter dem som stod framför oss. Ja, egentligen skulle den stänga när paret framför dem hade handlat, men de skulle chansa att stå kvar.

Det gjorde inte vi. Glass kan man köpa också andra dagar. Så vi traskade tillbaka till bilen (det är skönt med små promenader – betoning på små) och åkte ut till Stackgrönnan i stället. Vi mötte väldigt mycket bilar. Och jodå – vi kom för sent dit också. Loppisborden höll på att packas ned och stuvas på släpen, parasollerna nerplockade vid serveringen och de som var kvar var på väg till sina fordon.

En del hade tydligen åkt båt till Café Kajutan. Jag hann inte riktigt med i motljuset med bländare och allt det andra när båten drog genom solglittret på älven. Men det får duga.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.