Kommunikation behövs

Det är fortsatt skakigt på finansmarknaderna och eurokrisen bara fortsätter, vilket skapar osäkerhet och försiktighet. Ja, försiktig ska man väl alltid vara både med egna och andras pengar. Men när osäkerheten ökar, ökar också försiktigheten. Det är den vanliga visan i nedåtgående konjunkturer.

Försiktigheten, som orsakas av ett företags kunder kanske tvekar inför att köpa en vara eller en tjänst, innebär omedelbara konsekvenser för dem som tillhandahåller dessa varor och tjänster.

Nu visar den allra färskaste statistiken att antalet konkurser under perioden januari – juli i år har ökat med nio procent jämfört med samma tid förra året. Bara i juli ökade konkurserna med 15 procent mätt mot juli förra året. Det visar sig också att konkurserna har ökat i precis alla branscher – utom en. Undantaget är information och kommunikation som ser en minskning med fyra procent.

Det senaste är kanske i sig inte förvånande. Jag vill gärna tro att information och kommunikation i snart sagt alla former är väsentligt i både uppgångar och nedgångar. Att kommunicera ut sitt budskap, att ge snabb och korrekt information till alla som anser sig behöva det är väldigt viktigt för – och i – alla verksamheter.

Nog om det.

Den här veckan blir fylld av ideellt arbete för Sunnanå SK. En bilaga ska ut i slutet av månaden och jag har fått en del att göra med den. En grej klarade jag av under förmiddagen. Bilder skulle nämligen tas på en del av spelarna när de tränade på Friskvårdskompaniet.

 

Mittbackarna Helen Ukaonu och Sara Nordin samt, med huvudet i mitten, målvakten Yanru Zhang var med på träningen.

Ytterligare två jobb är inbokade och till det kommer förmodligen ytterligare ett.

Jag ser fram mot dessa uppgifter.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.