Dawit Isaak bland fyra?

Det finns nog anledning att vara högst orolig för Dawit Isaaks öde. Många har varit och är det. Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea sedan slutet av september för elva år sedan. Få, om ens någon, vet hur han har det i fängelset och hur han mår.

I dag meddelade Aljazeera Arabic i en rullande nyhetsremsa att fyra fängslade journalister, som suttit länge i fängelse i Eritrea, har dött. Samtidigt som Dawit Isaak arresterades tog regimen även andra journalister.

Det kan finnas starka skäl för UD att kontrollera detta. Samtidigt som vi naturligtvis hoppas och tror att det inte handlar om Dawit Isaak.

– – –

Jonas Jacobsson, med 16 guldmedaljer i bagaget från tidigare tävlingar i Paralympics, tog den första svenska medaljen i årets tävlingar i London. Han knep ett silver i luftgevär tio meter stående. Det är bara att gratulera och hoppas att hans insats stimulerar de övriga tävlande i den svenska gruppen så att många fler medaljer kan tas.

– – –

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.