Är inte helt objektiv…

Fanken också – objektivet som pajat (det låter hemskt illa när man sätter på eller stänger av kameran) var det inte någon i Sundsvall som kunde laga. Sony har ju en affär i Sundsvall, men där hänvisade man till Sonys reparationsverkstad i stan, så vi åkte dit och fick beskedet att de inte fixar objektiv. Med tillägget att det ofta kostar mer att laga än att köpa nytt.

Varför kosan ställdes till Birsta och Media Markt. Där hade de varken original- eller piratobjektiv med mina önskade brännvidder så då åkte vi tvärs över gatan till Elgiganten och de hade det inte heller. Så då kramade jag hejdå till dottern och åkte hem till Skellefteå. Får väl kolla runt här i stan i veckan, för någon form av normaloptik behövs ju. Kanske kan någon också hitta något fel eftersom ju objektivet fungerar som det ska när det väl har låtit färdigt. Skumt är det i alla fall. Dyrt kan det bli.

Det gick bra att köra upp i alla fall. Tog det lugnt i det blandade vädret med temperaturer  runt nollan hela tiden. När mörkret väl lägrade sig blev det klart ansträngande för ögonen att köra. Sent omsider har jag emellertid lärt mig att det är klokast att då anpassa hastigheten till omständigheterna.

Som alltid är det gott att komma hem, även om det är väldigt roligt att vara borta också. Nu gäller det för mig att försöka komma ifatt med det jag har missat under dagarna hos dottern.

– – –

Det enda lilla jag noterat är att svenskarna drömmer om att göra sig skuldfria om de skulle vinna mycket pengar. Men högst på önskelistan står ett friskt och långt liv, därefter ekonomisk frihet. Notabelt är att – oavsett vad drömmen är – 63 procent tror att drömmen kommer att uppfyllas. Det i sin tur tyder på optimism som i sin tur, enligt forskare, ger oss ett längre liv.

Då så. Eftersom jag har som målsättning att bli klart över 100 år (vilket ingen i min släkt har lyckats bli), så är det väl bara att vänta på pengarna…

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Är inte helt objektiv…

 1. mona stenberg skriver:

  Panasonic Lumix med Leicaobjektiv, zoom 28-450 mm med cropfunktion. Kan man ha i fickan.

 2. mona_stenberg skriver:

  Panasonic DMC-TZ30 är rätta beteckningen, köpt på Expert på Torget.

 3. Sabrina skriver:

  Hej,

  Vill bara tipsa om att på onsdag 22.15 visar SVT2 dokumentären ”Efter Sprutan”, om 14-åriga Emelie som drabbades av narkolepsi efter att ha vaccinerats mot svininfluensan.

  Kolla in trailer: http://www.svtplay.se/klipp/595495/klipp-efter-sprutan
  och skriv gärna om det i din blogg:

  Fjortonåriga Emelie Olsson är ständigt trött men kan ändå inte sova på natten. För tre år sedan följde hon myndigheternas uppmaningar och vaccinerade sig mot svininfluensa. Strax efter drabbades hon och hundratals andra barn och unga av narkolepsi. Hur är det att leva med denna livslånga sjukdom? Och vem ska ta ansvar för att hon blev sjuk?

Kommentarer är stängda.