Mötte svenska tjejer

Vilken kanondag det har varit i dag. Sol från blå himmel, nästan ingen vind och varmt i luften. En dag som gjord för bad. Men – det blev inget med det. Vi skulle uträtta litet ärenden i centrum och som vanligt så får man vänta ett slag på sin tur, sen skickas till ett annat ställa och så tillbaka. För att slutligen vänligen hänvisas till ett tredje ställe.

Nåväl, det är bara att traska på fram och tillbaka. Faktiskt gör det heller ingenting; det skadar aldrig att röra på benen. Men efter ett tag blir man sugen på att äta litet och då ligger McDonalds inte så långt borta.

Där fick vi en riktig överraskning. Jag har ju en gammal dataväska från Norran som jag ofta bär över axeln. Och när vi beställt vår mat så hörde vi en röst bakom oss som på svenska frågade om vi var från Sverige. Vi vände oss om och där satt två tjejer.

SONY DSC

 

Det var systrarna Menna och Heba från Falun. De hade fått syn på texten på Norrans väska: Nyheter, nytta, nöje. Och självklart förstått att vi måste vara från Sverige.

Det var kul att möta dessa glada och positiva tjejer. Heba har, om jag nu förstod det rätt under vårt korta samtal, bott här i Kairo i fyra år, medan syster Menna kom ner hit i augusti. Deras båda föräldrar är egyptier till börden och båda tjejerna pratar förstås flytande arabiska.

Just denna dag hade deras föräldrar åkt hem till Sverige och det var förmodligen den direkta anledningen till att de uppsökt McDonalds. De erkände utan omsvep att de inte är så duktiga på att laga mat. Så det är fullt möjligt att vi kanske stöter ihop igen någon gång innan vi åker tillbaka.

Detta var faktiskt första gången under alla år och besök här nere som vi träffat på några i folkvimlet som pratar svenska. Jag räknar inte kollegernas och mitt besök på svenska ambassaden under hösten förra året.

Det var en kul och trevlig överraskning och definitivt en trevlig bekantskap.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.