Gott Nytt år – alla!

Tack alla ni som har skickat gott nytt år-hälsningar på Facebook. De har alla gjort mig glad och tacksam för att tankar gått i den här riktningen. Jag – och vi – önskar alla vi känner ett gott kommande år och ett år utan alltför besvärliga dagar och – när de dyker upp – problem som är lätt överkomliga. För så är det naturligtvis att dagarna som kommer bjuder både på toppar och dalar. Förhoppningen får väl bli att topparna blir högre och mer långsträckta än tidigare och dalarna färre och grundare.

Det finns en sak som gjorde mig riktigt, riktigt glad i dag. Efter många dagars fruktlösa försök fick jag äntligen kontakt med min vän i Damaskus. Tårarna var nära att tränga fram både av glädje att höra hans röst och när han önskade mig gott nytt år. Vad kan man säga – annat än att jag innerligt hoppas att nästa år ska bli bättre för honom och hans familj än vad 2012 har varit. 2012 som varit än djävligare än 2011.

Hans lägenhet är förstörd även om han försöker vara där så mycket som möjligt för att försöka hindra att folk bryter sig in (det är inte svårt i ett förstört hus) och tar med sig saker som eventuellt kan användas. Stridigheterna pågår på gatorna utanför och situationen är på alla sätt desperat. ”Men vi lever i alla fall” säger han. ”Men det känns som om vi inte har något blod kvar”.

I kväll försöker jag tänka på alla jag känner och som jag har kontakt med. Men jag tror att ni ursäktar om mer av tankarna går till dem som jag känner som har det svårt och tungt än till dem som jag vet har det bra och sina nära och kära intill sig.

Ni finns alla i mitt hjärta. Lev väl och var rädda om er och varandra. Och självklart – ett Gott Nytt År till er alla.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gott Nytt år – alla!

  1. Bosse Boll skriver:

    Detsamma, Ola!
    Hoppas livet leker.
    Hälsningar Bosse&Solveig i Bjässviken.

Kommentarsfältet är stängt.