Carina får chansen?

Det har blivit mycket skidor i dag. De sista kilometrarna i Marcia Longa som Jörgen Aukland tog hem för fjärde gången, herrarnas 15 km fristil i Falun som Johan Olsson tog hem, damernas 10 km fristil som tidigare sjuka Charlotte Kalla vann i överlägsen stil samt andra åket i damernas världscupslalom i Maribor där Frida Hansdotter tog en fin andraplats.

Det är kul på vintern att följa Vinterstudions sändningar och det är mycket god vintersport som väntar när VM-tävlingarna drar igång i en rad discipliner.

För egen del är jag väldigt nyfiken på tisdagen. Då ska Pia Sundhage presentera truppen som åker till Algarve Cup i Portugal i början av mars. Pia Sundhage har i december och januari kallat drygt 30 spelare som har fått träna, göra fystester och spela matcher. Nu ska truppen ner till 21–22 spelare och de spelare som ingår i den truppen har goda chanser att vara med i truppen som ska spela EM i sommar.

Det som jag är nyfiken på är om Sunnanås Carina Holmberg kommer med. Jag tror det. I dag var det ett stort reportage om Pia Sundhage och damlandslaget i Dagens Nyheter. Carina Holmberg nämndes på flera ställen som en positiv överrraskning. Det bekräftar min känsla – att hon kommer att vara med i EM-truppen. Carina Holmberg har rätt inställning och har definitivt de kvalifikationer som krävs för att göra succé i landslaget. Att det i så fall blir en tämligen sen debut för Carina som landslagsspelare spelar inte någon som helst roll.

Annars laddar jag för några dagar i Sundsvall. I morgon möter jag först mina uppdragsgivare i Umeå, så att skrivprojektet kan återupptas. Nu mer preciserat än tidigare. Och sedan blir det en dag med dottern inför hennes jämna födelsedag. Det blir ett förtida firande som jag ser mycket fram emot.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.