Glömde skriva

Skrivmässigt blev gårdagen ett bottennapp. Det blev inte många rader som fylldes med bokstäver och ord. Å andra sidan gjorde det inte någonting. Vi fick besök av en god vän och vi spenderade några intressanta timmar med både djupa och grunda samtal om saker och ting här i världen. Och när jag hamnar i en diskussion som i sig ger upphov till en mängd tankar och argument, så glömde jag helt enkelt bort bloggandet. Hjälpt därtill av de alltid intressanta SVT-programmen på söndagskvällen – Agenda och Dokument utifrån.

I det förstnämnda tycker jag att det var mycket intressant att lyssna till Marcus Wallenbergs tankar om den kommande ekonomiska utvecklingen i Sverige, Europa och världen. Glatt konstaterade jag att en företrädare för näringslivet talar mer klartext än nästan vilken politiker som helst. Upprörd så det både räcker till och blir över blev jag av rapporteringen av tjuvjakten på elefanter och noshörningar i Afrika. Den välkände naturfotografen Mattias Klum var gäst och berättade om hemskheterna som pågår och som faktiskt riskerar att eliminera vissa noshörningsarter. Att 30 000 – 35 000 elefanter skjuts ihjäl varje år (!) för att framför allt Kina och Thailand ska göra pengar på elefenbenet upprör förstås också. Jag hoppas verkligen att de många svenskarna som åker till Thailand inte bidrar till elefantdöden genom att köpa med sig elfenbensprylar.

Dokument utifrån handlade om västvärldens förhållande genom åren med Iran. Ett förhållande som ingendera av parterna har kommit till rätta med eftersom ingen part gärna vill rucka på det som de anser vara sin rätt. Problemet framför alla andra är Irans ihärdiga strävan att skaffa sig kärnvapen, även om landets företrädare hävdar att programmet som uppenbarligen genomförs bara syftar till att säkra landets behov av energi genom en fungerande kärnkraft.

Snart sätter jag mig i bilen för att i första hand styra ner till Umeå. Det ska bli intressant och klargörande att träffa mina uppdragsgivare för det skrivprojekt som jag anlitats för. Jag ser mycket fram emot det eftersom jag sedan kan sätta högsta fart med att få det färdigt. Och från Umeå fortsätter jag söderut. Dottern fyller jämnt, som jag nämnt, och jag tänkte fira henne i lugn och ro innan den jämna dagen inträffar. Det ska bli roligt att göra det.

Så därför blir det så att jag inte kan återkomma förrän framåt kvällningen. Får jag tro och hoppas.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.