Trevligt i går, fotboll i dag

Vem anade att gårdagen skulle bli så intensiv att jag inte hann skriva något inlägg mer än det första jag gjorde tidig förmiddag? Inte jag i alla fall. Det ena gav det andra och timmarna gick. När matshoppingen var klar for vi ner till stan för att fika på Lilla Mari och snacka med Ebba och Simon. Ebba är en härlig tjej som nu bor i Göteborg och Simon bor och verkar här i stan. Härliga ungdomar båda två och det är ju smått rörande, tycker jag, att dessa två ungdomar söker upp och vill tillbringa några timmar med oss ”gamlingar”. Kul var det i alla fall och smått gemytligt i den väldiga trängseln som cafémiljön bjuder.

Kvällen tillbringades i goda vänners lag. Vår förtjusande värdinna brukar vara kvällstrött varför vi var uppmärksamma på små signaler om när det var dags att gå. När det slutligen begav sig hade hela kvällen passerat med många samtal om otaliga ämnen, mycket skoj och mycket skratt. Det hade blivit minusgrader ute och frost täckte bilen. Men efter att ha skrapat fönsterrutorna var det bara att ta det försiktigt hem eftersom vi var rädda att det skulle vara isigt på gator och vägar också. Det var en härlig kväll och en härlig dag.

Återstår att se hur dagen blir i dag. Om ett par timmar beger jag mig ner till Norrvalla. Jag ingår ju bevars i kadern som ska förbereda Sunnanås match mot Kopparbergs/Göteborg FC. Väl där ska jag täcka matchen för damfotboll.com och rita ner något på sskbloggen förstås. Så hela eftermiddagen kommer att gå i fotbollens tecken.

Vädret ser ut att bli bra. Men mörka moln som dyker upp och försvinner aviserar möjligheten av en eller annan hagelskur också. Det får bli som det blir. Men jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk till Norrvalla. Läktaren är vänd mot söder och det finns tak på den. Taket skyddar för regn och hagel och söderläget gör det riktigt varmt och gott när solen är framme. Så det är bara att komma – alla är så hjärtligt välkomna. Dessutom har jag en känsla (byggd bara på förhoppningar) att Sunnanå kan skrälla idag. Sunnanå är ett betydligt bättre lag än många tror.

”Allvar” kommer jag kanske att skriva om senare i kväll. När det ideella fotbollsjobbet är avklarat.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.