Grönhagen till Djurgården

Turbulensen i Djurgårdens IF som orsakades i förra veckan när både klubbens ordförande Tommy Jacobsson och klubbens tränare Magnus Pehrsson avgick sedan du hotats, håller väl på att lägga sig.

Det ska först som sist sägas – och det har sagts otaliga gånger under den senaste veckan – att hot i alla former är oacceptabelt. Att supporterklubbarna hävdar att hot inte uttalats är en sak. Men det räcker med att en part uppfattar något som ett hot för att det faktiskt ska kännas som och vara ett hot.

Självklart inverkar det som händer i klubben negativt på spelet och spelarna. Medvetet eller omedvetet ligger fokus hos dem någon annanstans. Men nu kanske det blir en smula lugnare. Jag ser att Anders Grönhagen återkommer till klubben som sportchef. Anders Grönhagen har tidigare varit tränare för Djurgården i två omgångar och även sportchef. Han har också tränat Elfsborg och GIF Sundsvall.

I Sundsvall kände jag till honom en smula. Han hade barn i samma skola där dottern Moa gick sina sex första år – Granloholms skola. Och jodå, Grönhagen och jag och många, många andra har stått på skolgården och lyssnat på barnens sång vid några skolavslutningar. Det var, när jag nu kommer att tänka tillbaka på det, mysiga tider.

Den känsla jag har är att Anders Grönhagen är en stabil person som har lärt sig en hel del under åren av hur man tacklar olika situationer. Det kan bli riktigt bra.

Men allra bäst är det om idrottsklubbarna i Sverige och i olika idrotter ser till – på något sätt – att huliganer och andra störande människor försvinner. Ibland brukar jag tänka på USA och hur attityden är där till idrotten och det spelar inte någon roll om det är hockey, fotboll, baseboll eller amerikansk fotboll eller basket; aldrig har jag hört talas om att publiken förstör vare sig idrottsupplevelsen eller spelet.

Tänk om vi kunde ta efter amerikanarna också i detta. Då skulle det bli ännu roligare att gå på arenor och se idrott direkt.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Grönhagen till Djurgården

  1. Bosse Boll skriver:

    Hej, Ola!

    Jo, Grönis blir nog bra. Har sparkat honom på benen. Och han har sparkat mig. Var på väg mot Sundsvall, men tackade nej. Fick inget jobb på ST. Ha en skön helg. Just nu i Siriusland (= Uppsala)..

Kommentarsfältet är stängt.