Resesökarkväll

Först jobb halva dagen. Sedan några ärenden på stan och pyssel hemma. Så har dagen gått och så kanske den kan sammanfattas helt kort.

Men det tänker jag inte göra. Dagen började nämligen med ett bakslag. Väl i bilen i morse (jag vet fortfarande inte om motorvärmaren fungerar efter det att jag klagat hos Altero eftersom det var varmare än fem grader i morse) upptäckte jag en stor spricka i vindrutan. Hur i hela friden hade den hamnat där?

Jo, i lördags när jag for till Umeå blev jag omkörd av bil och när den var kanske 20-30 framför mig small det till i rutan. En sten hade kanske kastats upp mot rutan som bilisten framför mig kört på eller också var det kanske en sten som lossnat från hans däck. Jag såg inga skador och tänkte inte mer på det. Men i morse var sprickan nog så tydlig. Först körde jag runt lite på måfå för att leta efter Ryds glas utan att hitta företaget. Så jag kikade på kartan och åkte dit i eftermiddags i stället.

Där fick jag det förklarat för mig att ett stenskott kan förbli omärkligt till dess att temperaturen förändras. Det behövs tydligen bara några graders temperaturskillnad. Så det blir till att byta ruta – och det blir dyrt. Jag betalar visserligen bara självrisken som blir nästan 3000 spänn, men ändå. Det blev ett kostsamt panelbesök på VK, om man säger så…

Vi håller på att krångla till det med resor lite hit och dit efter årsskiftet. Vi åker både åt olika håll och åt samma håll vid olika tidpunkter och när det passar vill vi förstås åka tillsammans. Det var ett pussel som tog två timmar att lägga så här på kvällskvisten. Och en god slant kostade det också och som skulle betalas direkt.

Sådant gör mig nervös och det resulterade i att det blev en del svordomar över – som jag ser det – knäppa betalningsregler. Jag försökte förstås att betala med kortet, men plötsligt skulle det stoppas i den där dosan jag fått från banken och så skulle jag ange någon så kallad pinkod för kortet. En sådan har jag förstås inte hört talas om eller också har jag förträngt den på ett rent gruvligt sätt.

Det slutade i alla fall med att en resa kunde betalas med kort och de andra två mot faktura. Det får ordna sig. Nu är i alla fall biljetterna utskriva och i morgon ska jag ta kontakt med banken för att försöka lura ut om kortet faktiskt har någon pinkod.

Det börjar bli många koder och lösenord som man ska försöka hålla ordning på. Undrar hur många man klarar av?

Nu ska jag lugna ner mig efter resesökarpärsen och tjafset från datorns sida om koderna. Jag har inte sett en nyhetssändning och har därför inget viktigt att säga. Men det har jag kanske aldrig, kan nog en och annan tycka. Då är det väl så. Kanske.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Resesökarkväll

  1. Tom Alberts skriver:

    Jag har massor av användarnamn och pinkoder. Suck! 😦

Kommentarsfältet är stängt.