Social – på riktigt

Det är kul i dessa sociala mediers tidevarv att få besök av en god vän. Då får man ju chans att vara social på riktigt. Jag lovar – det kostar inte alls på. Det finns så mycket att prata om och konversationen blir mer flytande än om den sker via Facebook eller twitter. Mer uttömmande, liksom. Att umgås på riktigt är faktiskt något jag kan rekommendera.

Eftersom vår gäst aldrig tidigare varit i Skellefteå blev det till att visa stan. Vi struntade helt i Möjligheternas torg och den centrala gågatan. Torg och affärer finns ju överallt. Däremot tog vi en kort promenad på isen och i blåsten runt i Bonnstan. Lejonströmsbron visades naturligtvis upp. Men sedan – vad finns egentligen att uppleva så här i slutet av november? Ja, inte är det mycket.

Två och en halv timme innan SAIK skulle börja spela mot Modo passerade vi istemplet dit tusentals skelleftebor går för att dyrka sina gudar. Vi vågade inte stanna eftersom vår gäst är hängiven Modo-it. Vi vill ju inte att hon ska råka illa ut. Men matchen som sådan var hon inte intresserad av att titta på; hon följer den via rapporter på sin telefon via någon app. Tydligen leder SAIK just nu med 2-1. Själv är jag glad för att Modo stretar emot eftersom jag i det här fallet håller på Modo eftersom jag tycker att SAIK behandlade Anders Forsberg illa. Men det är väl inte värt att jag fördjupar mig mer i det – igen.

Vi var också upp på Vitberget för att se stan lite uppifrån och vår gäst tycker att vi bor i en fin stad. Sedan drog vi ut mot havet och åkte till Skelleftehamn. Min guidning där intresserade nog mer än informationen om Bonnstan. Rönnskär och industrierna där var roligt att visa upp. Fyra fartyg låg vid kaj och ett var under lossning. Kul och lite spännande trots att vi inte fick vara i närheten av båten.

Jag vet inte vad fartyget heter men det kan ha varit ”No smoking” eftersom det var vad som stod med störst bokstäver… Det tycker jag var ett konstigt namn. Om det nu inte var ett sådant där gas- eller oljefartyg…

Nåväl, så långt har dagen gått hittills. Nu ska in i vardagsrummet och försöka vara social igen en stund. Måhända att jag drar mig in till datorn litet senare för att njuta av skenet från bildskärmen.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.