Många vårtecken

Vilken fantastisk dag! Inte bara förmånen att få vara med dottern hela dagen utan även vädret. Väl över tio plus, solsken och blåst. Det tar på snöhögarna i Sundsvall. Efter att ha sovit ut blev till att ta en promenad i den gamla ”hooden” som jag fått lära mig att det heter. Första gången jag hörde uttrycket liknade jag förmodligen en fågelholk. Men dottern förklarade att det är en förkortning av neighborhood (engelska för grannskap). Vi gick upp till dotterns gamla skola i Granloholm där hon gick i årskurs 1-6 och grälade om i vilken byggnad hon gick de första åren. Sedan gick vi ner i själva bostadområdet och mindes grannarna, som väl nu alla har flyttat.

SONY DSC

Ett skatpar fångade vårt intresse och sedan jag försökt fånga en av dem i flykten (bilden blev skaplig) fick jag i uppdrag av dottern att skrämma den andra så hon kunde plåta den. Och naturligtvis tog hon en mycket bättre bild.

Vi mötte också en dam som hade plockat några blåsippor. Det är ju ett av de första riktiga vårtecknen, så jag stannade henne och frågade var hon hittat dem. Hon pekade ut platsen och vi begav oss dit. Hon hade inte plockat alla hon sett, visade det sig efter mycket letande.

SONY DSC

Under tiden som jag tog den här bilden kom det en citrongul fjäril och flaxade förbi. Men den hann jag inte med att fotografera. Dock, våren är på gång och så småningom blir väl vårtecknen påtagliga också i Skellefteå. Ytterligare ett osvikligt vårtecken här i stan är att stora maskiner kör runt överallt och sopar bort gruset på gång-, cykel- och vägbanor.

Dottern fick en liten gåva för ett tag sedan av kund på Ejes färghus. Kunden skulle flytta från stan och ville tacka i form av ett paket. Det visade sig vara en dagsranson av frystorkad mat för soldater.

SONY DSC

Frukost, lunch, middag och kvällsmål innehållande 4 700 kalorier med sista förbrukningsdatum någon gång under nästa år. Självklart var vi tvungna att testa något. Det blev en macka av något slag. God var den inte, men säkert gav den energi. Nu får dottern ägna sig åt att äta upp resten själv om det blir kris för henne någon gång.

Snart blir det bio. The Grand Budapest Hotel står på repertoaren. Det tror jag är en bra film.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.