Fint och lugnt

Kanske känns det lite udda att sätta sig vid datorn så här på midsommaraftons kväll. Men min policy sedan många, många år tillbaka är att dagarna faktiskt inte är så olika varandra. Det må vara jul, nyår, påsk eller midsommar – helgerna spelar inte så stor roll för mig. Det är andra saker i livet som jag uppskattar.

Så vi tog det utomordentligt lugnt. Slutligen satte vi oss i bilen för att åtminstone passera bonnstan och firandet där. Just när vi passerade var det också något annat som passerade – en regnskur. Vi hittade inte någon näraliggande parkeringsplats så då passerade vi bara helt sakta och styrde i stället kosan österut mot Skelleftehamn.

Det är så vackert vid havet. På håll ser man molnen som i dag bjöd både på regn och hagel och det är tjusigt att se dem på avstånd. När nederbörden faller blir det som när en gardin dras ner. Midsommar blev det också till middag med matjessill och färskpotatis.

De medier som fungerar rapporterar om midsommarfirandet på respektive ställe. På en del håll har det varit riktigt bra väder (och här hemma blev det inte så illa som man kunde befara) och det höjer förstås stämningen kring majstången. Eller heter det midsommarstången?

Lite roligt tycker jag det är att den engelska pressen – i alla fall en tidning, The Guardian – efter landslagets prestationer i VM där det redan är klart att England inte tar sig vidare från gruppspelet, ropar på att de vill ha Svennis tillbaka. ”Allt är förlåtet”, skriver Guardian och vädjar till Svennis att komma åter.

Efter vad jag förstått är det inte Svennis som avgör den saken utan engelska fotbollsförbundet. Men Guardian har i alla fall rätt i en sak. Han lyckades få England vidare från gruppspelet i VM 2002 och 2006 och i EM 2004. Det är meriter som väger tyngre än de som åstadkommits hittills i år med stryk i VM mot Italien (som nyligen torskade mot Costa Rica) och Uruguay.

Jag tycker det är kul att det hittills är tre av de fyra lag som är klara för finalomgångarna är från Syd- och Mellanamerika. Bara Holland från Europa.

Det är lite märkligt med nyhetsförmedlingen dessa dagar. Det blir som om världen stannar upp och ingenting händer vare sig här eller någon annanstans. Man får gå till BBC eller CNN eller Aljazeera English för att få ett hum om vad som sker.

 

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.