Slappt och slött

Det gick väldigt trögt att arbeta i dag. Det tog lång tid innan jag hittat ämne och innan jag kollat allt som gick att kolla och fått ihop texten tog det ytterligare tid. Men så är det ibland. Det är inte alla gånger så lätt att få det gjort som ska göras. Förhoppningsvis går det lättare i morgon eftersom jobb väntar också då.

De många timmarna framför datorn har nog bidragit till att inte särskilt mycket annat har blivit gjort heller. Dessvärre fungerar jag nog så – till en del i alla fall – att om lusten inte finns där så blir det ogjort. Jag borde exempelvis och åtminstone ha begivit mig ut på en promenad. Men nej. Jag kände efter och det passade inte.

Så jag har pulat med papper i stället. Pärmat sådant som blivit liggande i högar och stökat undan lite bokföring. Det ska ju göras det också.

Rätta mig gärna om jag har fel. Men nog är det så att det tycks vara lugnt och stilla inte bara här inne hos mig utan även utanför fönstren. Det är nästan vindstilla. Aktiviteten hos fåglarna är låg. Solen skiner, men det är kallt i luften. I alla fall för årstiden. Jag såg en igelkott i dag som långsamt tog sig över gångvägen för att komma ner i det höga gräset. Han eller hon funderade nog på om det var dags att gå och lägga sig igen.

Kanske är det dagens vändpunkt som spelat in. För i dag strax efter tio eller om det var strax efter tolv – jag har sett olika uppgifter om det – inträffade sommarsolståndet. Jag må säga att jag redan ser fram emot 22 december när det vänder igen och börjar bli ljusare.

Men var stund har sin charm och sitt innehåll. Någonstans gäller att göra det bästa av det man har. Men om jag sätter mig och tänker tillbaka på dagen, så har jag nog inte gjort det. Får försöka glömma bort det i kväll när någon VM-match i fotboll står på agendan…

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.