Spännande

Det gick bättre att jobba i dag, så svackan i går var högst tillfällig. Jo, så är det. Man kan inte vara 100-procentig hela tiden. En promenad har jag också tagit i makligt tempo eftersom det gäller att komma igång så smått efter stillasittandet som uppstod efter operationen tidigare i veckan. Sammantaget – det känns och det blir bättre.

Utan att jag riktigt visste hur det gick till hamnade jag i sändningen av lag-EM i friidrott. Det blev övermåttan spännande. Inför den sista grenen, långa stafetten för män, behövde Sverige som sämst komma in direkt efter Tjeckiens löpare  (Sverige hade ett övertag på 1,5 poäng innan stafetten). Men det lyckades inte Sverige med. Den svenske löparen på sista sträckan lyckades inte passera Turkiets löpare som låg efter Tjeckiens. Och då blev det så att Tjeckien fick tre poäng och vi en. Så vi åkte ut ur den högsta divisionen.

Men så kom meddelandet att Tjeckien hade diskats på grund av en överväxling och då var vi kvar i högsta divisionen. Tjeckien överklagade beslutet och fick gehör för det, så då åkte vi ut igen – men en halv poängs marginal. Det sista jag hörde var att Sverige överklagat beslutet att godkänna Tjeckiens protest, så sista ordet är väl inte sagt än. Men det var kul att följa med i de olika svängarna.

Långt innan dotter Moas mamma dog hade Moa bokat en natt på Tree hotel i Harads. Hon bjussar på natten mot att jag står för resa och mat, vilket jag gärna gör. I morgon kommer dottern hit och på onsdag far vi norrut för en natt i rummet Mirror cube. Det ska bli väldigt speciellt. Men det blir lite körigt för dagen därefter blir det till att åka ner till Sundsvall och på fredag morgon fortsätter vi till Enånger där begravningen av Britta äger rum. Gissningsvis blir det lite upp och ner känslomässigt också. Framför allt för dottern. Men hon har all rätt att växla mellan glädje och sorg.

Flängandet innebär att jag inte tar med mig någon dator, så gissningsvis blir det på onsdag morgon som jag skriver något och sedan blir det inte förrän på lördag som jag återkommer. Det ska bli spännande att se hur jag klarar att vara utan uppkoppling i tre och ett halvt dygn eller vad det kan bli. Jag är förstås övertygad om att det kommer att gå bra. En nyttig erfarenhet blir det i alla händelser. Och det blir första gången som jag började blogga som det inte blir något inlägg.

Tidigare har det hänt någon enstaka gång när jag farit till eller från USA eller när jag inte fått uppkopplingen att fungera direkt vid ankomsten till Egypten. Men nu blir det flera dagar.

 

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.