Kall fotbollskväll

Fotboll ska spelas på sommaren när det är varmt och skönt. I alla fall är det en fördel om det är sommar och varmt när man är på plats och tittar på fotboll. Här i Skellefteå är det inte alltid så. Sommaren har ju varit fantastastisk på alla sätt och jag säger inte ett ont ord om den.

Men i dag när Sunnanå spelade cupmatch mot Umeå på Sörvalla var det inte nådigt. Två-tre plusgrader i luften och en snål nordanvind bidrog till vinterkänsla och med ens mindes jag de första matcherna på säsongen. Alltid kul att se fotboll spelas av Sunnanå, men i april är det kyligt och kulet. Precis som nu. Och värre kanske det blir (fast det vill jag inte tänka på). Tre hemmamatcher är kvar att spela – den första nästa onsdag kväll.

En överraskande gäst fanns på plats på Sörvalla – förbundskaptenen för damlandslaget i fotboll, Pia Sundhage. Hon har ju nästan alltid fotboll i tankarna och kollade säkert in spelare också i Sunnanå, exempelvis Christine Tjärnlund som har potential att bli riktigt duktig. Men det har också andra yngre spelare i laget, så jag vill inte förringa någon.

Men Pia Sundhages uppgift var att kolla in och tala med Lina Hurtig och Jenny Hjohlman, som ju är landslagsaktuella. Carina Holmberg då? Hon var ju med i landslaget i början av förra året och deltog i landslagets turnering nere i Portugal. Men sedan blev Carina sjuk och hade en säsong som bjöd på många motgångar och därmed försvann landslagschansen den gången.

Nja, Pia Sundhage låter förstå att det nog krävs att spelarna som blir uttagna till landslaget spelar i allsvenskan. Annars blir tempoökningen litet svår att klara av. Jaha, säger jag. Så vitt jag förstår tränar Sunnanå lika mycket i dag när laget spelar i Elitettan som det gjorde när det låg i allsvenskan. Så tempomässigt och konditionsmässigt ska det inte vara någon skillnad – om nu Pia Sundhage skulle få för sig att kalla in Carina på ett läger inför den stundande VM-säsongen.

Nej, nu är klockan nästan midnatt och det är hög tid att knyta ihop dagen. Det blir morgonbesök i Umeå i morgon. En strålande morgon väntar med andra ord – ha, ha.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.