Som en semesterdag

Att inte behöva sätta sig i bilen och åka till Umeå – i princip för första gången på fem veckor – kändes som semester. Visserligen har jag jobbat genom att skriva en text. Men jag har kunnat läsa Dagens Nyheter och Norran i lugn och ro, lösa korsordet i den förstnämnda avisan. Jag har spenderat tid i tvättstugan och jag har varit iväg till en vän som fyller år och sagt grattis till honom. Direkt i morse blev läget en smula akut eftersom det blev mörkt när vi tände lamporna i halva lägenheten. En propp gick och självklart hade vi inte några proppar i reserv.

Ute har det snöblandade regnet övergått i duggregn och sakta har snön, som lyste upp i mörkret, försvunnit. Nu ska det bli ganska varmt över helgen och en bit in i nästa vecka. Det är väl bara att hänga med i det och jag tycker förstås att det är skönt eftersom det är plusgrader. Å andra sidan vore det inte heller fel med ett par minusgrader och fem.sex centimeters snö heller. Om det bara fortsatte att vara så precis hela vintern. Men strunt i det. Månader ligger framför oss när jag dagligen kan klaga på vädret…

Ute i stora världen ser jag att den ryske presidenten Vladimir Putin har talat. Han säger att allt är USA:s fel och att det är ett grundlöst påstående att Ryssland kränker sina grannars suveränitet. Jo, jo. Det är ju inte helt ovanligt att nationers ledare – inte minst de som strävar efter diktatorisk kontroll av landet – har en tendens att inte riktigt förstå konsekvenserna av sitt eget handlande. När Ryssland annekterade Krim i våras och när Ryssland aktivt stört Ukraina i landets östra delar där nu ett lågintensivt krig råder, så heter i det i hela världen att Ryssland kränker ett annat lands territorium och därmed dess suveränitet. Men så heter det inte i Ryssland. Där är det USA:s fel.

Logiken kan se lite olika ut. Det är helt tydligt. Men nu ska jag inte fördjupa mig i någonting annat än möjligtvis TV-soffan. Ha det gott, alla människor!

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.