Tipsvinst i afton

Jag fick ögonen på Lottodragningen i TV4 i kväll. Ja, faktiskt för inte så länge sedan. Jag tippar förvisso stående rader sedan decennier tillbaka, men intresset för att följa dragningen direkt har svalnat betydligt. Jag brukar kolla raderna strax innan jag lämnar in dem igen för en ny omgång. Fast i dag har jag kollat eftersom jag såg dragningen. Det visade sig att jag vunnit tio spänn, det vill säga fyra frirader, på Måltipset. Alltid något.

Men jag hörde också att Svenska spel nämnde något om att lottospelet hittills i år har skapat 100 miljonärer som sammanlagt har vunnit en bra bit över 400 miljoner kronor. Det är många miljonärer och mycket pengar. Fler hinner det väl bli, kan jag tänka mig.

Varje gång det är sådana där galakvällar på TV för Världens barn eller cancer eller något annat behjärtansvärt, så imponeras man av givmildheten hos svenska folket. Men summorna som samlas in är egentligen inte så stora. Inte om man jämför med vad spelet omsätter varje helg. Nu har jag inte en aning om vad alla dessa spelsajter och casinosajter som det görs reklam för i de kommersiella kanalerna omsätter. Men Svenska spel och ATG redovisar någorlunda spelet. Bara när det gäller travet handlar det väl om minst 70 miljoner bara på V75 (eller är det V85 nu?). Lägger man till allt annat spel som Dagens Dubbel och V3, V5 samt vinnare och plats i loppen – ja, då vet jag inte vad man kommer upp i. Kanske 100 miljoner kronor. Varje helg.

Så nog finns det pengar som hellre skulle kunna ges bort än spelas bort. Ibland har jag lekt med tanken att det skulle vara intressant om ATG kunde ge bort överskottet från en spellördag till en av insamlingskvällarna. Svenska spel ger ju bort pengar till idrottsrörelsen regelbundet, vilket det statliga spelbolaget ska ha all heder av.

Nu blev det som sagt tio kronor den här kvällen. Vilket minskade förlusten med tio spänn. Nåväl, nästa vecka blir det väl jag som tar hem drömvinsten på 120 miljoner. Då ni..!

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.