Slappdag efter julafton

Eftersom vi ingenting har gjort i dag har jag inte förrän nu hunnit skriva någonting på denna plats. Gårdagsaftonen var trevlig. Vi tillbringade ett par trivsamma timmar hos en kompis till Moa. Ja, det var inte hos kompisen utan hos hennes morsa. Och där var det flera. Totalt var vi tio personer och det låter ju inte mycket, men i ett inte alltför stort rum blir det mycket och det var gemytligt och trivsamt. Mycket mat – både vanlig julmat och vegetariska julrätter – hade gjorts i ordning. Bara därför åt man förstås för mycket och att det var för mycket förstod jag först när desserterna dukades fram.

Där fanns bakverk av olika slag, en köpt stor tårta och så hade Moa gjort en glassbomb. När vi hade pulat i oss av alla sorter stod magen i åtta hörn (som man säger). Det var skönt att bara sitta och prata efter det. Pratade och skojade gjorde vi också under tiden som vi åt. Vi rullade hem vid niotiden, glada och nöjda med sällskapet och den generösa trakteringen. Väl hemma fortsatte vi snacka och kollade sedan film till halv två.

Dagen har varit lugn. Moas dammsugare gick sönder (slangen bröts av!) dagarna före julafton och då var det ju lämpligt att bege oss ut till Birsta och de öppna elektronikaffärerna. Det var inte mycket annat öppet där, men i de affärerna var det fullt med folk. Parkeringsplatsen vid Elgiganten var full så vi fortsatte till Media Markt. Där hittade Moa snart en lämplig dammsugare som var ordentligt nedsatt i pris.

Det var rackans kallt ute i dag. Minus 16-17 när det var som värst och därtill en ihållande vind, som förstärkte kyleffekten. Så efter bilpromenaden – vi körde en sväng för att bilen skulle bli riktigt varm – pallrade vi oss in och har sedan inte stuckit näsan utanför dörren. Jo, Moa pinade ut mig på balkongen för att ta händerna fulla med snö för att få en bild som kan skickas till Egypten.

Nu blir det mycket snack och förmodligen någon film att titta på innan det bli läggdags. I morgon sätter jag mig i bilen och styr hemåt igen. Dagarna här hos dottern har varit väldigt fina, ska ni veta. Det är roligt att spendera tid med henne.

Så som avslutning på det här lägger jag ut bild på oss.

IMG-1419425342989-V

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.