Kalas väntar

Nu är det som vanligt igen. I dag har vi varit på klubben och suttit och njutit i solen. När den tittar fram mellan de förbidrivande molnen så blir det riktigt varmt och skönt. När molnen i stället dominerar känns vinden kall och då är det definitivt inte tal om att sitta i skjortan med ärmarna uppkavlade. Te och kycklingmacka och ett glas citronjuice satt alldeles utmärkt som mellanmål.

Mellanmål var det eftersom det är torsdag kväll – vilket här nere är detsamma som fredagkväll hemma, det vill säga dagen före en ledig dag – och vi är bortbjudna till den kristna familjen. Alla kommer förstås dit som har varit med på de tidigare matfesterna. Och det blir en ny samling med mer mat, mycket prat och många skämt.

Det blir ett väldigt kort inlägg det här. Ska vila en stund innan kalaset börjar. Det jag noterar i nyhetsflödet – som jag följt dåligt – är att både oljepriset och mjölkpriset faller. Priset på råoljan har ännu inte nått sin lägsta nivå enligt tämligen samstämmiga bedömningar och priset på mjölken, pengarna som bonden får, har sjunkit med nästan 25 procent på ett år. Det första innebär att det långsamt blir relativt billigare att transporteras samtidigt som en del oljeproducerande länderna, framför allt Ryssland och Venezuela, får jättestora problem. I Ryssland kan det få politisk konsekvenser. Det andra innebär att många mjölkbönder lägger av. Tydligen finns det nu bara 4400 kvar i landet som ska förse oss med mjölk och mjölkbaserade produkter.

Man kan undra vad både det ena och det andra leder till…

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kalas väntar

  1. Pälla Elfström skriver:

    Hej Ola
    Hörde att du i ditt tidigare liv varit god vän med mina kusiner Björn och Mats Linder. De bor fortfarande i Fjäle sommartid.

Kommentarsfältet är stängt.