Sunnanåvinst och presidentval

Jag tycker faktiskt att det är väldigt kul att fotbollssäsongen har dragit igång. Och då specifikt för Sunnanå SK. I dag var det säsongspremiär med en hemmamatch mot nykomlingen i Elitettan Kungsbacka DFF. Offensiv fotboll i ganska högt tempo med många chanser åt båda hållen samt i slutändan en seger med 4–2 för Sunnanå lockar förhoppningsvis de allra flesta av de 388 åskådarna att återkomma till nästa hemmamatch. Helst vill vi i klubben förstås att ännu fler ska komma på varje match i fortsättningen. Nästa hemmamatch blir om två veckor och då är det Hovås Billdal som står för motståndet. Om jag inte minns alldeles fel från i höstas så har Sunnanå revansch att utkräva, eftersom det blev förlust hemma på Sörvalla.

DSC02720

Christine Tjärnlund, även kallad Kricka, gjorde Sunnanås första mål den här säsongen. Foto: Ola Theander

Vi fortsätter med lite sport. Skellefteå förlorade sin första finalmatch mot Växjö. Matchen spelades i Skellefteå Kraft arena och gästerna var ofina nog att vinna med 1–2. Jag såg de två första perioderna på tv (innan Mästarnas Mästare började) och måste nog säga att SAIK inte spelade som laget brukar spela. Faktiskt tror jag att SAIK-spelarna var inte så lite överraskade av att Växjö var så taggat och så aggressiva. De såg lite handfallna ut – SAIK-arna och någonstans inne i de flesta av spelarhuvudena gömde sig nog en tanke att hemmasegern var given.

Så blev det nu inte och SAIK fick sig en ordentlig tankeställare. Jag tror att förlusten väcker laget och att SAIK åtminstone tar hem de två nästkommande matcherna. Men det är förstås bara vad jag tror och grundat på vaga känslor och dimmiga kunskaper om hur psykologin kan spela en viktig roll inom idrotten. Nåja, sex matcher – om finalserien kommer att omfatta sju matcher – återstår och mycket kan hända som gynnar eller missgynnar båda lagen. Under grundserien var det inte mycket som skilde lagen åt även om Skellefteå AIK plockade mest poäng.

I USA har Hillary Clinton i dag talat om att hon kommer att ställa upp i presidentvalet nästa år. Som det ser ut nu tycks det mer eller mindre givet att hon blir demokraternas kandidat – jag har inte lagt märke till någon annan som vill matcha henne, även om det naturligtvis dyker upp någon under resans gång. Det är ju inte förrän i början av nästa år som primärvalen börjar och till dess förmås säkerligen någon att kandidera: Det skulle ju se en smula ”fattigt” ut om hon inte får någon motståndare. Under presidentkampanjens gång lär hon ju också avisera vem hon vill ha som sin vice. Och dyker inte någon upp kanske hon väljer – sin man. Han har ju i alla fall erfarenhet…

På SVT:s Agenda behandlades ämnet utifrån vinkeln att det är dynastier som styrt USA. Det talas om Clinton som den demokratiska dynastin. Jag vet inte om jag kan hålla med om det eftersom det än så länge bara är Bill Clinton som varit president. Hillary var förvisso utrikesminister under Barack Obamas första fyra år, men det gör inte det clintonska presidentskapet till en dynasti.

En sådan är det däremot när det gäller familjen Bush. George Bush satt en period och efterträddes av Bill Clinton. Efter hans åtta år kom George W Bush som också fick sitta i åtta år. För mig är det fortfarande ett mysterium att amerikanska folket valde om honom så han fick sitta i åtta år. I nästa års presidentval är det mycket möjligt att den yngre brodern Jeb Bush kan utses till republikanernas kandidat.

Om det blir så återstår att se. Nu laddar vi för nästa vecka. Den kommer säkert att gå lika fort som alla andra veckor. För nog tycks det som om tiden accelererar för varje år som går.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.