Europe i reklam

Ytterligare en dag har rullat undan i Sverige. Här värmer solen luft och allt som strålarna träffar. 30 grader i skuggan gör det ganska hett i solen. Får vänta till dess att det blir skugga innan ungarna plockas ut för lek och stoj.

Att döma av kommentarerna till nattens debatt mellan de republikanska presidentkandidaterna så var det den tidigare vd:n för Hewlett-Packard, Carly Fiorina, som vann mest på framträdandet. Av somliga jämförs hon med den brittiska Margaret Thatcher, orubbligt konservativ som inte viker ner sig för något. Kanske är hon en sådan, men klart borde det vara att hon som vd för ett sådant företag är hårdhudad och beslutsför. Det ska bli intressant att se hur hennes opinionssiffror förändrades efter debatten. Förmodligen har hon gått upp till andra plats efter Donald Trump, som rimligtvis bör ha förlorat en del stöd efter sitt framträdande.

Jag, som inte kan mycket musik och som inte heller lyssnar till särskilt mycket musik, spetsade öronen häromdagen när jag kände igen en låt som spelades i ett reklaminslag på TV. Jodå, mycket riktigt. Det var Europe som livs levande framförde sin klassiker Final countdown i en reklamfilm för Geico (Government Employees Insurance company) – ett företag som sedan 1936 är specialiserat på bilförsäkringar. Som så ofta när det handlar om reklamfilmer har jag inte riktigt förstått budskapet mellan det som filmen visar och kopplingen till Europe´s framträdande med sin mest kända låt.

Men strunt i det. Gissningsvis gav inspelningen en vacker slant till Europe och det är säkert grabbarna i bandet glada för. Även om de kanske är lite trötta på att ständigt bli ombedda att spela just den låten.

I morse snackades det en hel del i nyhetsprogrammen här om den amerikanska riksbanken – som kallas för Fed – skulle höja räntan eller inte. Experter i en kanal menade att de som ska låna pengar borde rusa till banken i dag och göra det eftersom en högre ränta kommer att göra lånen dyrare. Nu blev beslutet att den låga räntan på 0,0 – 0,25 procent ligger kvar, men en räntehöjning är väldigt nära. Det som tydligen inverkade på beslutet att inte höja räntan är inbromsningen i världsekonomin (framför allt i Kina, vilket är min tolkning) och lite skakiga finansmarknader. Utvecklingen i USA däremot är positiv där arbetsmarknaden och finanserna i stort sett är i balans.

Nu lägger jag av skrivande för i dag. Tror jag. Plötsligt kanske jag får inspiration eller kanske något händer som förtjänar en rad eller två.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.