Färre IVA-platser

När det börjar dra iväg mot tiotiden på kvällen för att skriva ett inlägg därför att man inte haft tid dessförinnan – ja, då kan det ju synas vara lätt att skriva om allt som har hänt. Men det tänker jag inte göra. Inte annat än att jag tränade en stund i morse och jobbade på förmiddagen och sedan hade fullt upp med flera olika saker. I morgon blir också en intensiv dag, gissar jag. Och hoppas jag.

På norran.se ser jag att intensivvårdsavdelningen på Skellefteå lasarett kommer att dras ner från sju till fem från och med andra veckan i november till och med slutet av februari nästa år. Anledningen till denna ”sommarbemanning” är att det saknas sköterskor. I och för sig räcker det med att lasarettet hittar två IVA-sköterskor för att schemat ska gå ihop. Det låter inte så mycket förstås, men när bristen är där så håller det inte för den övriga personalen och åtgärder måste vidtas. Vilket blir i form av att antalet vårdplatser minskar.

Blir det trångt och akut läge på intensiven under den här tiden så kommer det naturligtvis att bli konsekvenser när en eller två måste flyttas till avdelning i förtid. Det innebär en sämre patientsäkerhet alldeles oavsett vad ansvariga eventuellt säger. Det blir ju en sämre vårdkvalitet när patienter i andra fall måste flyttas från en klinik till en annan på grund av platsbrister och då hamnar på en avdelning där man kanske inte har full koll på just de diagnoser som patienten ligger inne för.

Det är väl bara att hoppas på att inga personer kommer att drabbas av dessa ökade risker för oavsiktliga misstag.

I och för sig är vården ett ämne som man skulle kunna skriva väldigt mycket om och som jag genom åren återkommande har behandlat i framför allt Sundsvalls Tidning och Norran. Nu tycks vården i hela landet vara i kris eftersom det saknas både läkare och sköterskor. Och om det ordnar sig så har snart sagt varje landsting och region ekonomiska problem som innebär färre vårdplatser och andra åtgärder som slår mot patienterna.

Jag har väldigt länge hävdat att en stor del av problemen har att göra med hur vården är organiserad. Det finns på olika håll småskaliga exempel på att man har fått vården att fungera så mycket bättre genom att lägga om sättet att arbeta. Där hinns så mycket mer med och där finns det inga rekryteringsproblem. Tyvärr är det inte något landsting eller något enskilt sjukhus som försökt skala upp dessa lyckosamma exempel på att arbeta smartare och få väl så goda – om inte bättre – resultat för patienternas tillfrisknande. Kanske det kommer. Men troligare inte. Förändringsbenägenheten verkar inte vara så där väldigt påtaglig vare sig hos politikerna eller de ansvariga tjänstemännen. Och då blir det som det blir – en långsam men tydlig försämring.

Jag hoppas att det inte blir en liknande utveckling av denna blogg, men när det blir sent så blir det inte längre än så här. Får väl förhoppningsvis komma igen i morgon.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.