Ny ”affär” på gång

En bra dag går mot sitt slut. Av det jag tänkte göra blev det inte mycket gjort. Jag har ordat om det tidigare, men det är lite märkligt att det man tidigare gjorde när dagarna var fyllda av arbete och engagemang nu tar sådan tid. Förmodligen är det en överlevnadshistoria; man drar ut på det som ska göras eftersom det inte finns så mycket annat att göra.

I morgon väntar i alla fall jobb och det ser jag fram emot. Samt träning på morgonkulan. De växande pappershögarna på skrivbordet här hemma ska sorteras och pärmas och så blir det lite protokollskrivning och bokföring.

I nyheterna ser jag att det eventuellt kan blåsa upp till en ny lägenhetsaffär. Vår försvarsminister Peter Hultqvist har fått en övernattningslägenhet av en stiftelse som enbart ska förse militär personal och studerande vid Försvarshögskolan med boende. Stiftelsen kommenterar ingenting om vilka som bor i deras lägenheter, vilket man kan förstå då det handlar om militär personal. Men uppenbarligen finns det skriftligt på att försvarsministern bor i en sådan lägenhet eftersom han avstått besittningsskyddet. Den handlingen ligger hos Hyresnämnden.

Jo, jo – det är inte bara utrikesministern som tydligen begåvats med en lägenhet (hon fick den ju av Kommunal) på ett sätt som en vanlig dödlig inte har en chans att få. Jag vet dock inte om man ska bli upprörd eller inte. Ett statsråd måste ju ha någonstans att bo och den ende som får en bostad sig tilldelad är ju statsministern som får flytta in i Sagerska palatset.

Kanske är det dags för regeringen, som inte tycks göra så där väldigt mycket, att i alla fall ta initiativ till att ordna fram boenden till sina statsråd på ett sätt som liknar de möjligheter som Riksdagen har för sina ledamöter, som kommer från olika delar av landet. Om det kan göras kommer det inte att uppstå några affärer av det här slaget i alla fall och det borde vara något som gynnar både nuvarande och kommande regeringar. Ingen regering tycker väl i grunden om att behöva riskera att solka sin opartiskhet och tappa förtroende genom inte så där väldigt genomtänkta kopplingar till närstående eller andra intressen.

Och så ser jag att SAIK förlorade borta mot Linköping. Nu återstår nio matcher av grundserien och SAIK får nog se till att inte släppa ifrån sig matcherna hur som helst om laget siktar på att vinna serien. Sedan är det en helt annan sak när det blir slutspel. Spännande matcher lär det i alla fall bli.

 

 

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.