Bra dag – för mig

Dagen har varit god mot mig. Ingenting har egentligen hänt mer än att vi har tagit det lugnt. Lite matshopping och så en middag med goda vännerna Janne och Ann-Sofie. Finalen i Melodifestivalen är avklarad och nya artisten Frans vann och får därmed representera Sverige i den stora finalen. Världscupen i skidor är också avslutad och där vann Johaug damernas cup och Sundby herrarnas. De har dominerat säsongen i vinter och det var väl egentligen inte någon överraskning att de skulle triumfera även den sista dagen. För de svenska åkarna är det väl bara att lägga säsongen till handlingarna och sikta in sig på nästa. Jag tycker förstås att de har gjort bra ifrån sig också och de bör inte vara missbelåtna över sina prestationer. Deras ambitioner har varit högre, men allt går inte som man vill.

Dessvärre blev det storstryk för Sunnanå när laget i dag mötte Umeå IK borta i Umeå. Enligt Umeå IK:s hemsida var det 2–0 redan efter fem minuters spel och slutresultatet skrevs till inte mindre än 15–0 (7–0)! Det ska bli intressant att ta del av vad tränaren Jackie Bachteler har att säga om matchen och vad hon rimligen kan dra för slutsatser. Något har inte fungerat hos Sunnanå som det var tänkt; så långt tror jag att man kan säga utan att ha en aning om vad som hände annat än att veta slutresultatet.

Å andra sidan är det inte förrän om en månad som säsongen drar igång i Elitettan och till dess hinner mycket förändras. Ett träningsläger väntar i nästa vecka och det vore kanske en idé att efter det – där en träningsmatch ska spelas mot AIK som i år också spelar i Elitettan – något trappa ned träningen för att på det sättet låta formen komma. Men allt det där vet Jackie Bachteler bättre.

Vad som hänt ute i världen eller i Sverige eller runt Skellefteå vet jag inte och har därför inte någon åsikt om något i dag.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.