Svårt mot Göteborg

Det är kul att jobba med kroppen ibland. Det har jag gjort i dag. Närmare bestämt burit och kånkat grejer nerför ett par trappor. Och så tomhänt upp igen. Sammanlagt blev det väl uppåt 600 trappsteg ner och lika många upp. Ner med börda och upp tomhänt. Det var faktiskt tyngst i början innan man blivit riktigt varm. Kanske känner jag av det i morgon, men det är tur att jag ska till gymmet då.

Eftermiddagen har tillbringats framför tv:n för att se den femte finalmatchen mellan Skellefteå AIK och Frölunda. Det senare laget vann klart och tog därmed hem SM-bucklan och det var helt rättvist. Frölunda spelade bäst och var mycket väl värda segern.

Undrar hur det kommer sig att Skellefteålag har så svårt att spela mot lag i Göteborg och dess omgivningar. I dag åkte Sunnanås A-damer till Göteborg för att spela mot Hovås Billdal IF. Det blev stryk med 3–0. Och det innebär att det inte heller den här gången blev en enda poäng för Sunnanå i Götet. Jag har inte fått tag på tränaren Jackie Bachteler, men att döma av Svenska Fotbollförbundets livescore från matchen i Elitettan var det under nästan hela första halvlek spel mot ett mål – Sunnanås. Efter en halvtimme kom första noteringen för Sunnanå och då var det Annina Wede som hade ett skott mot mål. De fem sista minuterna av halvleken kom laget tydligen fram till två avslut. Hovås andra mål kom i första minuten av andra halvlek och det sista målet i matchens sista minut.

Så kan det gå. Vi får väl se hur det blir på söndag första maj när svåra Limhamn Bunkeflo kommer till Electrolux Home Arena. Det laget har vunnit sina första två matcher. Men förhoppningsvis har Jackie fått ordning på framför allt anfallsspelet, så att åtminstone chanser skapas.

Senare i kväll blir det väl till att kika på SVT Agenda och Dokument utifrån. Kanske lär jag mig något då. Väntar ivrigt på att vardagsveckan ska börja.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.