Snöpligt för Sunnanå

Jag minns – lite grann – hur det var i början av förra säsongen för Sunnanå. Jag vet inte hur många poäng som tappades i slutminuterna. Antingen var Sunnanå i ledning och så ramlade det in ett eller ett par mål på slutet och så blev det bara en poäng i stället för tre. Eller också var det oavgjort till slutminuterna när motståndarna gjorde segermålet. Jag vill minnas att det var åtminstone sju poäng eller något sådant som tappades i matchernas slutskede.

I dag var det dags igen för en sådan där sistaminutenförlust. Sunnanå hade 1–1 borta mot Sundsvall DFF när den 16-åriga inhopparen Jenny Stadin gjorde segermålet i den andra övertidsminuten. då hade hon varit på planen i sju minuter. Kul för henne förstås men inte alls så kul för Sunnanå som nu efter fyra matcher står kvar på noll poäng.

Jag vill gärna tro och hoppas att det kommer att bli mycket bättre. Nya tränaren Jackie Bachteler håller på att arbeta in ett nytt spelsystem och för varje match som spelas så kommer laget närmare målet.

Det stora och roliga för mig i dag var när dotter Moa kom hit. Redan på måndag far hon tillbaka hem, så det gäller att utnyttja tiden så gott det nu går. Och det ska väl gå bra. Vi får se vad vi hittar på i morgon när vi har hela dagen på oss. Vi har ju kontakt varje dag, men det är något helt annat och mycket bättre att träffas på riktigt.

På Gotland har den stora skogsbranden nästan kommit under kontroll, vilket förstås är bra. Det är torrt i markerna och faran för gräsbränder som kan sprida sig snabbt är stor. Jag vet inte om de har dragit igång brandflyget, men så borde vara fallet i de nejder som ligger lite längre söderut utifrån Skellefteås horisont.

I Warszawa i Polen var det en jättedemonstration i dag. Enligt nyhetsbyrån AP var det ungefär en kvarts miljon människor som var ute på gatorna för att protestera mot regeringen som vill fjärma sig från EU och som har gjort det. Försök till författningsförändringar och hårdare tag mot press och medier har retat upp den halva av befolkningen som vid det senaste valet tog avstånd från partiet Lag och Rättvisa. EU har kraftigt reagerat mot att regeringen drivit igenom en lång rad lagar som försvagar demokratin.

Nej, nu får ni ursäkta. Jag kan ju inte sitta här vid tangentbordet när dottern är här…

 

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.