Båt, England och fotboll

Det blev inte något inlägg i går. Vi var nämligen ute med ett gäng på sjön. Mat, dryck, märkliga lekar där jag i en sådan i alla fall tog ”skrattpriset” samt trevligt umgänge varade från fem på eftermiddagen till tolv på natten. Det var en sagolik tur med starka naturupplevelser för en landkrabba som jag är. När vi var längst ut var det bara horisonten som syntes. När vinden mojnade till vindstilla och havet låg spegelblankt i den nedåtgående solen var det fantastiskt. En tur att minnas. Vare sig vyerna eller känslorna gick förstås att fånga korrekt och rättvist på bild – och absolut inte via kameran i telefonen – men en bild blev i alla fall så här.

DSC_0245.JPG

I morgon blir det fint väder har jag förstått. Här uppe i norr i alla fall. Det ska vi vara glada och tacksamma för, eftersom det spås kraftiga regn under dagen i Sörmland och det illa valda midsommarvädret sprider sig sedan norrut. Men inte hit upp. Så det blir med stor säkerhet ett besök i Bonnstan i morgon. Traditionellt så det förslår och det är väl fullt möjligt att man stöter på någon eller några bekanta. Det är ju många som söker sig dit.

Dagens stora händelse vet vi inte något om förrän i morgon bitti. Britterna går ju till val i dag och det de har att välja mellan är om de ska lämna EU eller stanna kvar i EU. Det finns förstås en rad opinionsundersökningar om saken och i skrivande stund tycks det som om det – enligt dessa undersökningar – lutar åt att det blir en liten majoritet för att landet ska stanna i EU. Det vore naturligtvis det allra bästa både för britterna själva och för EU som organisation.

Resultatet förväntas inte vara klart förrän i morgon bitti – vid fem-sextiden någon gång – och faktiskt kan resultatet bli vilket som helst. De osäkra väljarna är väldigt många och hur de väljer att lägga sina röster när de i vallokalen ska fastna för ett av alternativen, vet ingen. Inte förrän rösterna har räknats. Vallokalerna är ju öppna fram till elva i kväll, svensk tid. Spännande är det i alla fall. Väldigt spännande.

Spännande blir det även i fortsättningen av fotbolls-EM. Sverige kom sist i sin grupp med en inspelad poäng och bara ett mål framåt. Ett mål som dessutom var ett självmål av Irland. Det är ju ett resultat efter tre matcher som ingen är nöjd med. Nu blir det till att forma ett nytt lag under ledning av den nye förbundskaptenen Janne Andersson. Det kommer nog att gå bra. Det är ju en tuff utmaning som väntar i kvalet till nästa VM och därför ska vi nog inte ha alltför stora förväntningar.

Desto roligare att Island högst överraskande gick vidare till åttondelsfinal och i nästa match möter England. Den matchen ska bli kul att se. Inför Islands match mot Portugal sade ju Islands förbundskapten Lars Lagerbäck att han som förbundskapten i Sverige aldrig förlorat mot det landet. Det gjorde han inte heller nu i EM när han leder islänningarna. I dag såg jag honom i TV med sitt nästan tillbakahållna leende konstatera att han inte som förbundskapten i Sverige heller har förlorat mot England. Underförstått att han inte tänker låta detta lag heller göra det. En härlig ledare, denne Lars Lagerbäck.

Min dag i dag har varit god. För er som vill veta.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.