Två överraskningar

Kan man säga att två sensationer inträffade i fotbollsvärlden i dag? Jo, jag tror det. Först och främst är jag väldigt glad för att Sunnanås tjejer vann sin match med 3–1 i kväll mot Kalmar som ligger fyra i Elitettan. Sunnanå ligger ju sist – även efter kvällens seger. Sunnanå spelade på ett sätt som fick de alltför få åskådarna att tro att det var Sunnanå som ligger på övre halvan i tabellen och Kalmar i botten.

Det faktum att Kalmar kom till spel med fyra unga spelare som aldrig tidigare spelat en match i Elitettan förtar inte Sunnanås insats. Det var en helt annan vilja än under tidigare matcher som laget visade upp. Offensivlustan var stor och optimismen påtaglig redan från start. Om laget fortsätter i den här stilen och med den här inställningen så kommer nog kontraktet att kunna säkras trots den bekymmersamma tabellpositionen i dagsläget.

DSC02130.JPG

När Elin Ellman hade fastställt det som blev slutresultatet 3–1 var glädjen inte att ta fel på. Foto: Ola Theander

Den andra sensationen i fotbollsvärlden var väl att Wales slog ut världstvåan Belgien i EM-slutspelets kvartsfinal. Segersiffrorna blev desamma som på Electrolux Home Arena – 3–1. Wales som bara har varit i ett stort mästerskaps kvartsfinal en gång tidigare – för väldigt länge sedan – hade inför EM bara drömt om att få spela kvartsfinal. Nu gick laget sta och vann och får spela semifinal mot Portugal. Snacka om att det kommer att gå åt många öl i Frankrike i natt när tillresta supportrar till Wales firar den överraskande framgången.

Själv kan jag inte låta bli att tänka på vad härligt det skulle vara om Wales går hela vägen till final och att lilla Island gör detsamma. Vilken final det skulle bli mellan två lag som ingen hade tippat skulle överleva ens grundspelet i EM.

Vad som i övrigt har hänt i världen och i vår omgivning vet jag inte mycket om. Så det blev i slutändan bara ord om fotboll. På söndag spelar Island sin kvartsfinal och på tisdag kväll är det dags för Sunnanå att på hemmaplan möta Växjö i en uppskjuten match. Seger för båda och det blir sagt om fotboll då. Tror jag.

 

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.