Ofrivillig nätpaus

Det blev inte något inlägg på bloggen i går. När jag kom hem från Sunnanås match mot Växjö på Electrolux Home Arena – en match som Sunnanå dessvärre förlorade med 0–4 – hade internet slutat att fungera. Ja, i dag visade det sig att nätet gått ned redan vid 17-tiden i går eftermiddag. Det gällde bara vår bostadsrättsförening och i morse när jag provade komma in innan jag stack iväg till Friskvårdskompaniet, så var det fortfarande nere. Men det kom igång lite senare.

Eftersom jag jobbat i dag kom både bloggandet här och skrivandet på Sunnanås blogg i bakvattnet och det är också skälet till att jag inte skrivit något vare sig här eller på sskbloggen.wordpress.com. Att skriva på den senare nu ger som inte någonting – alla känner resultatet och de som är intresserade har haft tillgång till andra källor, så mina ord spelar inte någon roll. Ens för att balansera de negativa omdömen som lämnades efter matchen. Sunnanås spelare överträffade inte precis sin kapacitet. Och nådde inte heller den nivå som de visade i fredags när laget vann mot Kalmar.

Det är synd att Sunnanå förlorade och tappade poäng. I det läge som laget befinner sig behövs varje poäng och det bör helst vara tre poäng varje match som laget erövrar innan det kan börja känna sig tryggt. Nu är snart, på lördag, halva serien avklarad och sistaplatsen i serien blir allt tyngre att häva sig upp från.

Eftersom det var fotboll i går afton och jag ägnat mig åt jobb och andra saker i dag missade jag statsminister Stefan Löfvens tal i Almedalen i går och jag har inte haft tid att sätta mig in i vad han sade. Kan därför inte nu heller ha någon åsikt om det. I kväll när Kristdemokraternas Ebba Busch Thor talade kom jag in lite sent i hennes tal. Av det jag hörde är det påtagligt att hon försöker att något nyansera den bild av partiet som hon ändå har hunnit skapa under sin tid som partiordförande.

Det var mycket tal om värderingar och det ligger i linje med budskapet som Kristdemokraterna alltid för fram. Om det i sin tur räcker till för att lugna partiets sympatisörer och i en viss utsträckning få tillbaka dem som har flyktat partiet återstår att se. Ebba Busch Thor har en ordentlig uppförsbacke framför sig när partiets opinionssiffror nu under en ganska lång tid tycks ha parkerat på runt tre procent. Klart under spärren till riksdagen.

Någon direkt panik behöver det inte innebära. Mer än två år återstår till nästa ordinarie val och fram till dess hinner otroligt mycket hända som kan vända siffrorna för partiet. Och för alla andra partier både uppåt och nedåt. Vi har ju under flera val varit med om att ett parti kan skjuta fart väldigt snabbt under den sista månaden före ett val. Vad kan då inte hända under två år? Just nu finns det hos många också en känsla av att det är mycket som händer i vår omvärld som snabbt kan utvecklas på sätt som ingen av oss har en aning om i dagsläget och som radikalt kan förändra väljaropinionen även här i Sverige. Detta eftersom vi alltid – på ett eller annat sätt – drabbas av det som händer i vår omvärld.

Den här veckan har så här långt inte varit kul – vädermässigt. Ett lågtryck har parkerat i närheten och påverkat vädret på ett för oss negativt sätt. Tycker jag. 12–14 grader varmt, blåsigt och regnigt har inneburit att jag ser en del av mina medmänniskor klä sig i både luva och dunjackor och handskar. Detta mitt under sommaren. Vi får väl se när det vänder.

Från balkongen ser jag snett ner på ett av träden där paradisäpplen växer. Där inne i grönskan har ett björktrastpar byggt ett bo. Väl skyddat av grönskan. Och banne mig om de inte har fått en kull ungar. Det är som sagt väl skyddat, men när de vuxna kommer dit kan jag skymta små gula gap som vill ha käk. Det måste vara andra kullen för i år och jag hoppas verkligen att de små liven klarar sig från kylan och från elaka skator och måsar. Föräldrarna är duktigt på alerten mot dessa hot och försvarar – hittills framgångsrikt – sitt revir genom att sticka iväg och jaga iväg fridstörarna så snart de kommer inom en radie av cirka 50 meter. Vilket i sin tur säkerligen uppfattas av skatorna och måsarna som att det måste finnas byten, det vill säga små ungar, i närheten.

Lite brydd är jag är över att det kommit ungar vid den här tiden. Men förmodligen är det så att detta par på ett tidigt stadium miste sin första kull och hann med en andra. Tror jag.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.