Högt ljud på Trästock

Det var internetavbrott i området i går kväll – igen. Intrycket är att det händer ganska ofta och alltid någon gång under en helg eller i början av en helg. Nåväl, nu fungerar det igen och då ska man väl vara glad och tacksam. Vilket jag är. Men en liten läxa är det alltid och den säger att man inte ska låta sig bli så beroende av dessa sociala medier.

Gårdagen var i alla fall en bra dag, med träning på morgonen och i övrigt en ganska full agenda på dagen. På kvällen hade vi vänner från Colombia på besök och det var trevlig med mat och snack om allt möjligt.

Gårdagens dåd i München upprör förstås. Nu har jag i ärlighetens namn inte följt med i detalj vad som hänt. Men såvitt jag förstår var det en ensam man som sköt ner och dödade åtta personer och skadade många fler. Varför? Ja, det jobbar polisen fortfarande med. Tydligen var det en person som polisen och/eller andra myndigheter hade under sin ”radar”. Men det finns tecken som tyder på att han var inspirerad av Anders Behring Breivik. I går var det ju fem år sedan Breivik hade ihjäl 77 personer varav de allda flesta sköts ned en och en i ett fortfarande oförståeligt kallblodigt agerande.

Tids nog får vi veta svaren på frågorna när det gäller Münchendådet.

Vilka fantastiska dagar vi har haft och kommer att få ytterligare en tid framöver. För Trästocksfestivalen är det perfekt. Vi var där en sväng i kväll och tog del av folklivet och lite av musiken. I det stora tältet var det en tjej som sjöng och en grabb som spelade gitarr. Dock pallade jag inte med ljudnivån och var tvungen att gå ut. Förstår inte egentligen varför det ska vara så hög ljudnivå att folk måste ta med sig hörselskydd av olika slag. Vore det inte bättre med lägre nivå? På Norranscenen missade vi uppträdandet och kom precis när det var slut.

En del go´a människor träffade vi och pratade med. En trevlig kväll. Trästocksfestivalen firar ju 25 år i år och jag har ju läst namnen på artisterna, men jag vet inget om dem. Är en dålig musikkonsument, men det är väldigt kul, tycker jag, att festivalen fortsätter och lever vidare. Kul att så många också uppskattar det mycket varierade innehållet.

Det är inte någon idé att skriva något mer i kväll. Mer än att dagen varit bra. Bara så att ni vet det.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.