Lagkamrat är igång

Det är sent, så det blir inte så många rader. Dagen har nästan uteslutande ägnats åt Sunnanå. Under tidig förmiddag åkte jag iväg till Regnbågen, äldreboendet på Anderstorp. Tro inte att jag var där för att kolla om det fanns någon plats för mig. Det är inte riktigt dags än, känns det som. Men det såg trevligt ut där.

Anledningen till att jag var där är att Sunnanå har dragit igång ett projekt som heter Lagkamrat. Det var Piteå IF som började med det och konceptet är Piteås. Det finns många syften med det och för klubben gäller det att kunna erbjuda jobb till våra unga spelare som naturligtvis inte kan leva på de futtiga kronor som de får som spelare. Att kunna erbjuda ett halvtidsjobb betyder mycket både för att kunna behålla spelare och för att kunna rekrytera nya spelare.

De spelare som hittills är engagerade är Linnea Åberg och Christine Tjärnlund. De har fått utbildning och deras arbetsuppgifter är att besöka olika äldreboenden för att där ge en guldkant på tillvaron för de boende. Det kan handla om så enkla ting som att sitta och prata med de äldre, ta ut dem på promenad, köra sittgympa, spela spel, baka bröd eller något annat som förgyller några timmar för de boende.

Projektet finansieras genom företag som sponsrar den här verksamheten. Piteå har funnit att den här typen av sponsring är intressant för många företag. Genom att gå in i den här typen av social sponsring skapar det goodwill för företagen samtidigt som de i den här formen indirekt sponsrar idrotten och just i det här fallet damfotbollen.

Vi hoppas förstås på att många företag kommer att lockas av detta och att projektet blir lyckosamt till gagn för de äldre på boendena och för spelarna i klubben. Självklart drivs det här projektet i mycket nära samarbete med kommunen och med de som ansvariga för äldreboendena.

DSC02878.JPG

Linnea Åberg och Christine Tjärnlund är de spelare i Sunnanå som just nu är aktiva i projektet Lagkamrat. Foto: Ola Theander

Under kvällen blev det sedan ett långt möte med annat Sunnanåfolk. Det finns ju en och annan sak att diskutera så här inför slutspurten av säsongen.

Kort kan jag konstatera att dagen varit god även om jag inte hann med någon träning på Friskvårdskompaniet i morse. Får väl jobba dubbelt så hårt på fredag. Kanske…

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.