Laddar för konstrunda

Efter att ha tränat på Friskvårdskompaniet och lagat pannkaka, var det dags att packa väskan och dra söderut till Sundsvall och dotter Moa. Hon ska vara med och ställa ut en del av sina tavlor i Hässjö Hembygdsförenings konstrunda. Moa får som alla andra två skärmar till sitt förfogande och hon kommer att hålla till i Söråkers herrgård. Konstrundan är förstås en konstrunda och det finns konst att beskåda på fler platser. Det blir andra gången som Moa är med och jag förutsätter att jag kommer att ta en del bilder som kanske förgyller den här platsen i morgon.

Tavlorna som hon ska ställa ut är utvalda och i dag har vi varit och köpt ramar samt ramat in tre av hennes alster. Vi, skriver jag, men det är bara hon som har gjort det eftersom jag har insett att det är bäst att hålla sig undan sådant som man inte begriper. Fast det verkade inte alls svårt.

Indisk mat har vi också köpt och tagit hem för att käka. Det var gott och bara lite starkt. Till morgondagen har dottern bokat bord på ett ställe där det tydligen finns en maffig buffé. Ska bli intressant och det föreligger väl en liten risk för att man kommer att äta lite för mycket. Men vi får se. Det är ju inte förrän i morgon.

Det är en märklig historia som Ekot på Sveriges Radio har rullat upp. Sverigedemokraterna har en person anställd på sitt riksdagsparti, som anses vara en säkerhetsrisk. Utan att veta mer än vad som tidningarna skrivit om och Ekot rapporterat, så är det naturligtvis inte alls bra att personen i fråga fick köpa en fastighet i Stockholm av en rysk kriminell person till ett våldsamt underpris. En fastighet som denna person, vem han nu är, genast sålde och gjorde en vinst på som uppgick till sex miljoner kronor. Det ligger i sakens natur att sådana affärer bara görs om man kan få något för det. Sex miljoner kronor är ju inte bara något som man skänker bort. Och i synnerhet inte till en person som har skyddad identitet och uppträtt i olika anställningar med minst fem olika namn.

Något riktigt lurt ligger i det här och det blir inte bättre av att Sverigedemokraternas partiledaren Jimmie Åkesson har gjort sig oanträffbar i dag och att en talesman för partiet säger att personen i fråga har gått igenom deras säkerhetskoll. Det gör inte mig lugnare precis.

Jag ser att Skellefteå AIK vann sin första match i årets upplaga av SHL med 1-2 borta i Luleå. I morgon är motståndet detsamma fast då är det SAIK som spelar hemma. Det blir säkerligen en lika tuff uppgörelse som kvällens drabbning.

Jag är dock mer intresserad av hur det går för Sunnanås damer som spelar hemma på Electrolux Home Arena mot Holmalund. Jag hoppas på vinst och tre poäng. Det skulle stärka laget väldigt inför avslutningen med fem matcher (efter Holmalund) varav tre på hemmaplan. Sista matchen blir ju hemma förrän 5 november, vilket jag tycker är smått skandalöst sent. Det kan ju faktiskt bli så att lagen får spela i snöfall och på en till hälften snötäckt plan. Jag ska försöka följa matchförloppet under eftermiddagen via Fotbollförbundets livescore. Men jag vet inte om det kommer att lyckas.

Kollade på Skavlan i kväll. Huvudnumret på förhand var förstås snacket med Bruce Springsteen. Men det mest intressanta var med Arienne (?) Huffington, som talade om sömn och vad för lite sömn kan ställa ställa till med. Hon har nyligen kommit ut med en bok om det. Hennes konstateranden och tyckanden om republikanernas presidentkandidat Donald Trump gick hem hos mig i alla fall.

På måndag kväll, mitt i natten mot tisdagen svensk tid, äger den första debatten mellan Hillary Clinton och Donald Trump rum. Det är nästan så att man blir sugen på att sitta uppe på natten för att följa den. Vad som helst kan ju komma att hända och kanske kommer saker att sägas som ruinerar den enes eller andres möjligheter att bli USA:s nästa president. Å andra sidan är det kanske bäst att lite lyssna till Ms Huffington och vad hon säger om betydelsen av sömn också.

Nej nu börjar klockan bli mycket. En dag i konstens värld väntar och troligen blir det en del roliga möten med folk som man aldrig tidigare träffat. Men som man har haft kontakt med ändå. Eller som man inte haft kontakt med…

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten (Norran). Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och tidigare verksam i egna firman Brola. Nu ägnar jag mig åt denna blogg och fritt skrivande för det egna höga nöjets skull. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.