Stödjande promenad

I dag har jag inte följt med särskilt bra – faktiskt inte alls – i vad som händer uti världen. Jag har förstått att det blivit ett väldigt liv om den inspelning av Donald Trumps kvinnofientliga uttalanden. De gjorde han i något sammanhang för ett antal år sedan när han var i Kalifornien för någon tv-inspelning. Av inspelningen framgår att hans sexistiska uttalanden faktiskt var olagliga eftersom han skryter om att begå sexuella övergrepp på kvinnor utan deras tillåtelse. I delstaten Kalifornien är det olagligt och kan ge sex månaders fängelse.

En stor del av de etablerade republikanerna, som tidigare hållit tyst om Trumps märkliga uttalanden under kampanjen, tar starkt avstånd från honom nu. Det finns till och med de som anser att det republikanska partiet ska sparka honom som presidentkandidat trots att det bara är en månad kvar till presidentvalet. Trump själv konstaterar att han inte kommer att hoppa av och att han har hört Bill Clinton, den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons make och tidigare president, säga mycket värre saker på golfbanan.

För var dag som går framståt Donald Trump som en man som absolut inte under några omständigheter bör bli president i USA. Nu ligger han efter Clinton i opinionsundersökningarna och jag hoppas och vill tro att en majoritet av de amerikanska väljarna tar avstånd från honom så att han inte blir vald. I morgon äger den andra debatten rum mellan honom och Hillary Clinton. Det ska bli intressant att se hur den debatten avlöper.

I dag har min dag varit bra. Vi var ett gäng från hustruns arbetsplats som anmält oss till att gå broarna runt för att stödja Barncancerfonden. Vi var sannerligen inte de enda som gjorde det. Flera hundra personer hade samlats i parken vid Parkbrons norra fäste för att antingen gå och springa den kortare femkilometersrundan eller den lite längre sjukilometersditon. Eftersom jag inte längre är en fena på att gå slog vi följe med ett par som inte heller var i bästa trim och kortade av promenaden väldigt mycket. Men det var trevligt att gå och språka en stund.

Därefter blev stillsamt strosande i och mellan affärer i centrum. Lite shopping blev det även om den mesta tiden ägnades åt att tumma på varorna som var till försäljning.

Och därefter har det inte hänt så mycket..

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.