Väntad uteslutning

Vi har lyckan att bo i en bostadsrättsförening som har en mycket ordnad och bra ekonomi. I kväll var det årsmöte och alla frågor på den fastställda dagordningen klarades av utan invändningar eller synpunkter. Det var kanske väntat. Desto roligare att se och höra hur de boende kom loss när det blev tal om möjligheterna att tvätta bilarna i varmgaragen och de krav som faktiskt ställs på reningsanläggning och larmfunktioner. Dagens system är ju bortåt 50 år gammalt. Och så förstås den stående punkten – motorvärmarna. Dessa har föreningen haft problem med under alla vintrar som vi varit medlemmar.

Just i kväll blev det extra roligt eftersom firman som levererat motorvärmarna och i omgångar försökt få allt att fungera som de ska och som vi brukare vill att de ska fungera hade skickat upp en kille för att göra ett seriöst försök att få ordning på dem. Denna grabb kallades in till mötet för att förklara vad som görs och hur det är tänkt att de ska fungera. Stackar´n var väl kanske inte helt förberedd på att mötas av denna lilla storm av frågor och kritik, men jag tycker att han fixade det fint.

Eftersom jag och alla andra i ”vår” skärmtakslänga inte haft någon el i dag så var jag naturligtvis på honom efter mötet. Jodå, han skulle se till att det finns el i uttagen och att bilarna ska vara varma i morgon bitti. Jag hoppas verkligen att han håller vad han lovar även om han klokt nog garderade sig med ett ”får jag hoppas”.

I dag har Sverigedemokraternas partistyrelse helt enligt förhandstipsen uteslutit riksdagsledamoten Anna Hagwall ur partiet. Detta som en konsekvens av hennes motion till riksdagen om att minska familjen Bonniers dominans i medierna. Motionen som inte grundas på några fakta kompletteras med antisemitiska uttalanden. Sverigedemokraterna som försöker att i alla fall utåt göra upp med de antisemitiska och rasistiska strömningar som finns i partiet hos olika företrädare, hade i det här fallet inget annat att göra än att utesluta Anna Hagwall. Att hon sedan väljer att sitta kvar i riksdagen mandattiden ut är hennes rättighet och hennes val. Och att hon inte längre räknas som Sverigedemokrat utan som en politisk vilde gör inte någonting för den vågmästarroll som partiet har.

Partiet har ju också en annan vilde. Eller rättare sagt en riksdagsledamot som aldrig är i riksdagen men som ändå uppbär riksdagsarvodet på drygt 63.000 kronor i månaden. Det är partiledaren Jimmie Åkessons svärmor som struntade i riksdagsarbetet förra året och ännu inte kommit tillbaka. Anna Hagwall var ett lätt offer för partiet. Hon tillhör inte den inre kretsen i partiet. Om samma måttstockar skulle gälla så borde exempelvis partiets ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt ha uteslutits sedan han avslöjats med att ha skämtat om när nazister – och tidigare arbetskamrater – sparkat på får och låtsats att de var judar.

Att partiets rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth har tagit timeout i väntan på om han ska bli åtalad för misshandel är också ett förhållande som borde och bör ligga partiet till last. Gång på gång har denne Ekeroth orsakat rubriker, men honom rör tydligen inte partiledningen. I alla fall inte än. Kanske om han döms för misshandeln utanför en nattklubb nyligen som han misstänks för.

I morgon väntar, glädjande nog, en ganska intensiv dag för mig. Flera saker står på agendan och det är ytterligt välkommet.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.