Kakmonstret

I dag har det varit mycket lek och stoj på klubben. Ungarna har verkligen kul där i det öppna leklandskapet. Eller rättare sagt i den stora lekparken. Eftersom det varit fredag och det i början av dagen var ett fantastiskt väder kom mycket folk dit. Grabbarna som torkar bord och stolar för att få några sekiner hade fullt jobb med att bära ut fler och fler bord och massor av stolar för att alla skulle få plats på den stora gräsmattan. De som sitter där handlar sitt fika – mackor, kaffe, te, falafel, risi frutti och oum ali och mycket annat – från Arabiata. Sedan finns det andra serveringar och ännu fler bord och stolar och gäster på andra ställen.

Det roligaste som hände i dag var lilla Ramy som gav uttryck för en upptäckt. Han och syster Maya tittar ju ibland på paddor och datorer för att se animerade saker. jag har noterat att något handlade om spöken. De såg i alla fall ut som spöken. Så sitter han på sin stol och ser sig omkring och plötsligt reser han sig upp på stolen och pekar ivrigt på en kvinna som sitter bakom oss vid bordet intill. ”Cookiemonster” säger han högt och ljudligt och flera gånger och pekar upphetsat på kvinnan.

När vi vänder oss om så ser vi en kvinna som bär burka… Det var ju lite pinsamt förstås och vi vidtog omedelbart diverse åtgärder för att distrahera honom. Samtidigt som vi hade hur roligt som helst åt hans kommentar. Fast att vi hade så kul åt hans klassificering av damen i fråga kunde vi inte visa honom, eftersom han förmodligen skulle ha gått igång ordentligt då.

Efter hand som dagen gick blev solen mindre intensiv och till slut var jag tvungen att sätta på mig kavajen. Ditintills hade jag suttit i skjortärmarna och njutit av att vädret som var som en mycket bra sommardag hemma. Extra njutning blev så snart jag tänkte på vad ni därhemma har fått gå igenom med det smällkalla dygnet som varit. Jag har kollat lite på vad som väntar och kan konstatera att när vi väl kommer fram till Krongatan så ska det vara någon enstaka plusgrad. Bra. Då blir omställningen inte så svår. I alla fall inte första timmarna efter hemkomst.

I dag ska också den blivande presidenten i USA, Donald Trump, ha fått eller får direkt information från underrättelsetjänsterna som konstaterat att Ryssland har hackat demokraterna och släppt uppgifterna till Wikileaks. In i det sista trodde inte Donald Trump på att någon hackning förekommit utan klassar det hela som en politisk häxjakt på – honom! Detta eftersom han hävdar att demokraterna vill hämnas därför att han vann så övertygande. På det sätt som Trump hittills reagerat har han ställt sig på kollisionskurs med underrättelsetjänsterna samt med ledande republikaner och demokrater. Om han ändrar sig efter genomgången som han ska få återstår att se.

Det är koncisa angrepp han riktat mot underrättelsetjänsterna och det har tidigare inte visat sig att Trump är särskilt villig att ta tillbaka något som han sagt. Trumps agerande mindre än två veckor till dess att han ska sväras in som president inger sannerligen inte förtroende. Den karl´n kan faktiskt ställa till det ordentligt för USA och för världen. Märkligt är också om han fortsätter att använda twitter som plattform när han sitter i Ovala rummet.

Men frågan är också om han inte ställer till mest för sin egen del. Vi får väl se vad som händer. Spännande är det i alla fall och mer kommer säkerligen att hända innan han svärs in som president 20 januari.

 

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.