Lång väntan

Mamman till tvillingarna skulle i dag avsluta ett konto som hon haft på en bank här i stan. Hon har haft kontot länge och inte rört det på många år. Så vi for iväg till ett av bankens kontor och det tog väl en halvtimme. Vi kom till banken lite före tio när den öppnade och sedan vidtog väntan. Och väntan. Och väntan.

Det visade sig nämligen att bankerna här fryser konton som inte rörts på tre år och för att få igång dem igen så blir det inte så lite administration. Eftersom kontot öppnats på ett kontor någon annanstans i stan så fick personalen på det kontor vi besökte ta kontakt med det andra kontoret. Dit skulle papper faxas först och sedan överföras på data. Sedan skulle inte bara en tjänsteman ge sitt godkännande utan en till och när han gjort det krävdes att en ännu högre chef någonstans skulle ge sitt godkännande.

När vi passerat tålamodets gräns fortsatte administrationen i banken och det var flera tjänstemän som var engagerade. Det var ju en tröst på något sätt, men lindrade inte irritationen särskilt mycket. När vi slutligen var klara så hade det gått – tre timmar och 45 minuter. Det sägs ju att alla banker helst vill ha långvariga relationer med sina kunder, men i det här fallet var metoden helt missriktad.

Barnen har i vanlig ordning engagerat oss. Om det är inte så mycket att säga mer än att det är full huggning till dess att de går till sängs. Och nu på kvällen har vi varit och hälsat på en familj som vi umgås med här nere. Som vanligt väldigt trevligt med mat, fika, prat och många, många skratt.

I morgon bär det iväg hemåt. Vi åker via Zürich den här gången och det lär inte bli någon uppdatering på den här sidan i morgon. Nästa gång jag formulerar några rader blir nog på tisdag kväll då vi förhoppningsvis är hemma i Skellefteå utan missöden längs vägen från Arlanda.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lång väntan

  1. Bo Fuhrman skriver:

    Välkommen hem! Storm. Nollgradigt.
    Bosse & Solveig

Kommentarsfältet är stängt.