Aktiv dag

En träningsstund på morgonen på Friskvårdskompaniet startade dagen. Och sedan har det varit fullt upp. Det lilla byggprojektet med kompisen Janne fortsatte och när det gäller mig så är det verkligen amatörens försök att göra något riktigt och rationellt. För många, många år sedan byggde jag ett loft i det torp som vi hade. Det arbetet höll på i fyra år under  helger och semestrar. Det gick bra men bara tack vare allt stöd och alla råd som jag då fick av släkten, som till stor del var i byggbranschen.

Men det som gällde då, gäller även i dag. Nämligen att drälla runt med verktyg överallt så att man till slut inte vet var någonting är. Och varför har jag inte lärt mig än att tumstocken som man mäter ett avstånd med också ska följa med när man ska mäta ut det som ska sågas? Det blir ett evigt spring fram och tillbaka och letande efter grejer tar mer tid än det som ska vara själva jobbet. Av detta förstår ni säkert att projektet fortsätter någon gång. Förmodligen i nästa vecka. Och jag tror inte att jag ska orda mer om det; ni får förlita er på att det fortskrider och blir klart så småningom. Då kommer slutresultatet säkerligen att vara av mycket hög kvalitet eftersom vi är noga med millimetrarna.

En rad ärenden på stan följde på detta. Jag lämnade bland annat in gammal medicin till apoteket. Jag har förstått att det är mycket bättre att göra så än att slänga den i soporna. Tydligen uppskattades det eftersom jag fick någon form av miljöpoäng för det. Kul. Jag har också bunkrat spolarvätska till bilen. Det går åt massor när vägarna är som de är och till helgen blir det en resa ner till Sundsvall och dottern, så nog kommer det köpet att betala sig i form av rena rutor i 80 mil som ju är sträckan tur och retur.

I USA har president Donald Trump fattat beslut om att börja bygga muren mot Mexiko. Han har också satt stopp för flyktinginvandring. Även andra beslut har tagits som alla ligger i linje med vad han lovade under sin valrörelse. Det ska bli väldigt spännande att se fortsättningen och hur hans politik kommer att inverka dels på USA, dels på världen i övrigt. Risken med den isolering som han är på väg mot är att USA tappar fart. Att göra USA ”great again” med en tillbakasträvande politik känns verkligen inte rätt.

Här i landet pratas det väldigt mycket om den spruckna alliansen nu. Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel om att i riksdagen förhandla med Sverigedemokraterna har verkligen inte anammats av Centern, Liberalerna och i viss mån Kristdemokraterna. Det senare partiet har dock länge drivit frågan att alliansen ska lägga fram en gemensam budget och på det sättet knuffa ut Stefan Löfven och hans regering från Rosenbad. Dock innebär en sådan ordning att de fyra partierna i så fall skulle bli helt beroende av Sverigedemokraterna. Det förnekas på något märkligt sätt av Moderaterna och Kristdemokraterna.

Nästa val, som äger rum i september nästa år, får avgöra hur en kommande regering kommer att se ut. Att döma av det som händer nu är det väl inte helt otroligt att det blir en regering som har sin grund i partier på båda sidor om blockgränsen. Men hur det verkligen blir – ja, det får vi se då.

Annonser

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.