Satsa på ny väg

En bra dag börjar så sakteliga gå mot sitt slut. Först och främst fick jag på morgonkulan massage av Lena Thall. Det var ett tag sedan och som vanligt behövligt. Dessutom får man ju hos henne tips om streching och kroppshållning och annat, som kan vara värt att ägna både tid och uppmärksamhet åt. Hon håller ju nu till i en ny lokal på Varvsgatan och den lokalen är definitivt bättre än den som tidigare höll till i. Om än den inte är lika centralt belägen. Dock är den inte längre bort än vid Ainas café.

Sedan var det dags att fiska upp en kompis som skulle ut till flygplatsen. Vi fikade och snackade innan vi for iväg ut mot Falmark. På vägen därifrån satt jag och funderade medan jag körde på att vägen till flygplatsen från Burträskvägen är utomordentligt dålig. Jag har inte en aning om en upprustning ligger i någon långtidsplan eller inte. Men alldeles oavsett det borde något snarast göras åt vägen.

Skellefteå flygplats ökar ju antalet resenärer för varje år och det finns ambitioner som innebär att antalet resenärer ska öka ytterligare. I framtidsplanerna finns en utbyggnad av start- och landningsbanan och en förhoppning om att Skellefteå flygplats ska bli en så kallad rymdhamn. Innan det senare eventuellt blir verklighet finns säkerligen en ny väg ut dit, men det ligger långt fram i tiden. Det skulle nog inte skada om politikerna i Skellefteå kommun tar ett krafttag för att göra vägen lite mer farbar och bekväm. Det är inte något särskilt positivt intryck som nya gäster till Skellefteå får när de guppar och skumpar på den åtta kilometer långa vägsträckan.

När jag väl kom hem från flygplatsen hade de som bygger ut balkongerna tagit bort handtaget till dörren ut till balkongen. Förmodligen kommer räcket att tas bort i morgon och då blir det ju förenat med en viss fara att vara där ute. Visserligen är det ett tunt snötäcke där nere på marken, men det är inte något att förlita sig på om man ramlar ner de där fem metrarna som väl är fallhöjden från balkonggolvet. Om en vecka är kanske och förhoppningsvis utbyggnaden av golvytan klar och ett nytt räcke uppsatt så vi åter kan frekventera uteplatsen. Inglasningen blir väl av lite senare.

Och så här mot slutet kan jag väl konstatera att Donald Trump haft en ny presskonferens i dag. Och jag tycker i än större utsträckning att han inte är vuxen uppdraget. Eller värdig det.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.