Valuta för pengarna

Säga vad man vill om Melodifestivalens fjärde deltävling i Skellefteå, men nog fick Skellefteå som stad och kommun enormt mycket PR genom David Lindgren, en av programledarna. Ständigt och jämt återkom han till Skellefteå och hemma hos politikerna som anslagit ett antal 100.000 kronor till arrangemanget gnuggades säkert händer. Att städer slåss om arrangemanget kan man förstå och Skellefteå har tidigare arrangerat ett antal deltävlingar. Men PR-värdet höjdes väldigt mycket genom just David Lindgren, som ju har Skellefteå som sin hemstad där han är uppvuxen. Han sparade verkligen inte på krutet.

Nu är det väl så att inga direkta konsekvenser av detta kommer att kunna avläsas. Men nog inpräntades namnet på stan och kommunen ordentligt hos dem som tittade och det är klart att det nog på sikt kan ge en och annan besökare. Och vad det i sin tur kan föra med sig vet ingen. Det som möjligtvis saknades var den mer seriösa sidan av de möjligheter som finns och utvecklas i Skellefteå där såväl det gamla som nya näringslivet i många avseenden går i spetsen och där många företag är framgångsrika på den globala marknaden.

Jodå, för en gångs skull satt jag och tittade på hela sändningen. Jag tycker att det var jättekul att Jon Henrik och Aninia gick direkt till final. Det var i alla fall min favoritlåt. Wictoria gjorde det också, även om jag nog skulle ha lagt min röst på Loreen som ju har ett juste budskap i sin låt. Men hon kommer väl igen i nästa omgång – andra chansen.

Det var skojigt att Charlotte Kalla kom in på tredje plats i skiatlon-tävlingen (så heter det väl) i skid-VM i dag. Den placeringen var hon väl värd och kanske hade hon kunnat vara närmare ettan och tvåan om hon inte hade ramlat under första delen när de åkte klassiskt. Hur som helst var det bra gjort. Det var också bra, tycker jag, av Marcus Hellner att komma sjua i herrarnas tävling i samma disciplin. Han låg med i den grupp som kappades om tredjeplatsen. Även om man är nära så ger det inte några medaljer, men prestationen var helt ok i mina ögon.

Lika roligt som dessa framgångar i skid-VM var att Sunnanås damlag vann första matchen i Arnes Bil cup i Luleå. Motståndet svarade Umedalens IF för och Sunnanå vann med 1–0. Matchen var den första på stor plan för laget den här säsongen och cupen blir en bra värdemätare på var laget står formmässigt och vad man behöver slipa mer på. Seriestarten är ju inte förrän om cirka två månader och jag hoppas att truppen både hinner vässas och och breddas till dess. Ja, jag vet att så blir fallet. Det är roligt för de unga tjejerna som tagit steget upp i A-truppen att växa och få ta mer ansvar. Det blir nog bra i slutändan med hela den nya truppen.

Min dag, avslutningsvis, har varit bra, kan jag meddela. Besöket hos kiropraktorn i går och hans korrigering av min snedhet bidrog uppenbarligen mycket effektivt till att jag i dag inte har känt någonting av det tidigare så onda när jag varit ute och gått. Men den riktiga testen med en ordentlig promenad återstår att göra. Men nu vet jag ju var kiropraktorn håller hus, så det är väl bara att söka upp honom igen om besvären återkommer. Fortsatt god helg hoppas jag att ni får.

Om olatheander

Har arbetat som journalist hela livet. Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nynäshamns-Posten, Hudiksvalls-Tidningen och Norra Västerbotten. Ledarskribent, politisk redaktör och politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Norra Västerbotten. Skrivit ledare och krönikor sedan 1976. Pensionär och nu verksam i egna firman Brola. Vill du komma i kontakt med mig går det enklast via e-post: olath47@yahoo.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.